Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ BC Partners βρίσκεται κοντά σε μεγάλη επένδυση στη Euroleague

Η BC Partners βρίσκεται κοντά σε μεγάλη επένδυση στη Euroleague

Ξεκίνησαν αποκλειστικές συνομιλίες με τη διοργάνωση και τους μετόχους της

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, η BC Partners, με επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες για την εξαγορά σημαντικού μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Euroleague, της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανθρώπους που παρακολουθούν από κοντά τις συνομιλίες, η συμφωνία με τη BC Partners μπορεί να κλείσει μέσα σε περίοδο ενός μήνα. Η διεθνής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Σταθόπουλου, φαίνεται πως κατάφερε να εκτοπίσει τόσο την General Atlantic, όσο και τη SURJ Sports Investment της Σαουδικής Αραβίας καθώς και πολλούς άλλους ενδιαφερόμενους από την κούρσα για την απόκτηση περίπου του 1/3 των μετοχών της Euroleague. H Euroleague αποτιμάται συνολικά στην περιοχή του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η ανοδική πορεία της Euroleague συγκέντρωσε το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, οι οποίοι βλέπουν στη διοργάνωση μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Στη Euroleague συμμετέχουν οι κορυφαίοι σύλλογοι μπάσκετ της Ευρώπης, ενώ η διοργάνωση έχει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία και Λιθουανία.

Η BC Partners με 50 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και επενδύσεις στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ έχει εισέλθει δυναμικά στον κλάδο των sports. Πρόσφατα εξαγόρασε μερίδιο της GSE Worldwide, ενός διεθνώς κορυφαίου sports agency που εξειδικεύεται στο αθλητικό marketing.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ