Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΗ Bahri της Σαουδικής Αραβίας εξασφάλισε χρηματοδότηση για τα 9 δεξαμενόπλοια της...

Η Bahri της Σαουδικής Αραβίας εξασφάλισε χρηματοδότηση για τα 9 δεξαμενόπλοια της Capital Maritime

Χρηματοδότηση ύψους 756 εκατ. δολαρίων από την Alinma Bank, εξασφάλισε η Bahri, με σκοπό να καλύψει μέρος του συμφωνηθέντος ποσού για την αγορά εννέα πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς πετρελαίου (VLCC) από την Capital Maritime and Trading Corporation του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες ο εθνικός ναυτιλιακός μεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας, Bahri, ήρθε σε συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την Capital Maritime and Trading για την απόκτηση εννέα τάνκερ VLCC.

H παράδοση των πλοίων αναμένεται να γίνει πριν τελειώσει το πρώτο τρίμηνο του 2025, ανέφερε η εταιρεία, σε ανακοίνωση της στο Tadawul (χρηματιστήριο στη Σαουδική Αραβία). Η συμφωνία αγοράς ολοκληρώθηκε στις 19 Αυγούστου. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, η Bahri θα καταβάλει το 10% του συνολικού ποσού της συναλλαγής με την υπογραφή της συμφωνίας αγοράς, ενώ το υπόλοιπο 90% θα καταβληθεί κατά την παράδοση των πλοίων.

Τα περισσότερα από τα εννέα VLCC έχουν κατασκευαστεί στη Νότια Κορέα, με τη μέση τους ηλικία να είναι τα 5,9 έτη. Η μέση χωρητικότητα νεκρού φορτίου (DWT) σε κάθε VLCC είναι περίπου 311.500.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ