Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Όλ. Κεφαλογιάννη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Η Όλ. Κεφαλογιάννη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των προορισμών, κεντρικό μας στόχο αποτελεί η προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος, με νέα προσέγγιση και αξιοποίηση νέων εργαλείων επικοινωνίας», τόνισε η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε υπό την προεδρία της στα γραφεία του ΕΟΤ, παρουσία Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών.

Η Υπουργός στάθηκε στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επισημαίνοντας τα έργα που στοχεύουν σε πιο ποιοτική και σύγχρονη επικοινωνιακά πληροφόρηση των επισκεπτών αλλά και στην ενίσχυση της προβολής των προορισμών και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. 

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη εξειδίκευσε τα έργα του Ψηφιακού μετασχηματισμού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, τονίζοντας ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας:

– Ψηφιακός Τουριστικός Χάρτης, με περιεχόμενο που θα παρέχεται σε 6 γλώσσες και θα αφορά στο τουριστικό προϊόν της κάθε περιοχής

– Δημιουργία Ψηφιακού Αποθετηρίου πολιτιστικών πόρων της Ελλάδας που θα λειτουργεί ως βιβλιοθήκη η οποία θα επιτρέπει στους προορισμούς και στους ενδιαφερόμενους φορείς να εκτελέσουν μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική προώθησης.

– Ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος πληροφόρησης των τουριστών, που θα αποτελέσει την μετεξέλιξη της υφιστάμενης επίσημης διαδικτυακής πύλης για τον ελληνικό τουρισμό: visitgreece.gr, με χρήση Τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης 2ης γενιάς

Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις συμβάσεις για τις ειδικές μορφές τουρισμού και συγκεκριμένα:

Για τον Ιαματικό Τουρισμό προβλέπεται σύμβαση για τη «Δημιουργία εφαρμογής υποστήριξης επισκέπτη ευεξίας» που θα πληροφορεί τους επισκέπτες και θα αναδεικνύει τις περιοχές και τα σχετικά σημεία ενδιαφέροντος.

Έχει προβλεφθεί σύμβαση για δημιουργία «Ψηφιακής Πλατφόρμας προσέλκυσης Ψηφιακών Νομάδων», που στοχεύει στην ανάδειξη περιοχών της χώρας ως προορισμών για εργαζόμενους – Ψηφιακούς Νομάδες. Επιπλέον, εντός του τρίτου τριμήνου του 2024,θα δημοσιευτεί η διακήρυξη για τις ψηφιακές πλατφόρμες προβολής του ορεινού τουρισμού, του αγροτουρισμού, θαλασσίου και καταδυτικού τουρισμού.

Τέλος, η Υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις προβολής του τουριστικού προϊόντος με Διακήρυξη που θα αφορά σε «Τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας – Rebranding, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Διανύουμε μια περίοδο σημαντικών μεταβολών στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό τοπίο, αλλά και περίοδο σημαντικών ευκαιριών για τον ελληνικό τουρισμό. Το ζήτημα της προώθησης και προβολής δεν εξαντλείται. Είμαστε σε επαφή με τις Περιφέρειες και για τη φετινή χρονιά και σχεδιάζουμε ένα πιο εξελιγμένο πλαίσιο και με πιο έντονη ψηφιακή παρουσία για την επόμενη χρονιά. Συνεργαζόμαστε για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Στοχεύουμε συνολικά στην περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμού παγκόσμιας απήχησης που διακρίνεται για την ποιότητα, την αυθεντικότητα, και τις ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: Η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Ράπτη, η Πρόεδρος ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κύριος Δημήτρης Φραγκάκης, ο Αντιπρόεδρος ΕΟΤ κύριος Κωνσταντίνος Ζήκος, η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Χριστίνα Κεφαλογιάννη, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου για τον τουρισμό, κύριος Ιωάννης Καλτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κύριος Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, κυρία Πολυτίμη Φαρμάκη ,ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Περιφέρεια Θεσσαλίας, κυρία Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η κυρία Ευρυδίκη (Βίκυ) Χατζηβασιλείου, η Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, κυρία Αιμιλία Μόσχου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης Περιφέρεια Κρήτης, κύριος Κυριάκος Κώτσογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κυρία Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου, κύριος Αθανάσιος Μιχελόγγονας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κύριος Παναγιώτης Αρχοντής.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ