Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΗ «χρυσή» ελληνική 12αδα της παγκόσμιας ναυτιλίας

Η «χρυσή» ελληνική 12αδα της παγκόσμιας ναυτιλίας

Κυκλοφόρησε η ετήσια ειδική έκδοση της Lloyd’s List με τις 100 ισχυρότερες προσωπικότητες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται και δώδεκα ελληνικά ονόματα.

Αξιοσημείωτο στη φετινή λίστα, είναι πως στην κορυφή της βρίσκονται οι «ήρωες» της θάλασσας, οι ναυτικοί. Πρόκειται αναμφίβολα για μια συμβολική, αλλά και τιμητική διάκριση, καθώς λόγω της παγκόσμιας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τη φετινή χρονιά εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, οι ναυτικοί αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Σχετικά με τους Έλληνες εφοπλιστές, στην 7η θέση βρίσκεται ο Ιωάννης Αγγελικούσης (Αngelicoussis Shipping Group), αποτελώντας παράλληλα και τον κορυφαίο Έλληνα πλοιοκτήτη στην λίστα των Lloyd’s.

Ο δεύτερος, κατά σειρά, Έλληνας είναι ο Γεώργιος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas/Seatraders) στη 13η θέση της λίστας.

Στην 24η θέση ο Γεώργιος Οικονόμου (TMS Group) και στην αμέσως επόμενη, δηλαδή την 25η η Αγγελική Φράγκου (Navios).

Ο Πήτερ Λιβανός (GasLog/DryLog) καταλαμβάνει την 35η θέση και ο Πέτρος Παππάς (Star Bulk) την 37η θέση.

Στην 38η θέση βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Θεόδωρος Βενιάμης, ενώ στην 59η βρίσκεται ο Ευάγγελος Μαρινάκης (Capital Group), με τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο (Costamare) να ακολουθεί στην 60η.

Στη θέση 81 της σχετικής λίστας βρίσκεται η Άννα Αγγελικούση (Alpha Bulkers, Alpha Gas & Pantheon Tankers). Στην 83η και 86η θέση βρίσκονται αντίστοιχα ο Νικόλας Τσάκος (ΤΕΝ) και Δημήτρης Φαφαλιός (Πρόεδρος της INTERCARGO)..

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ