Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για το...“Turkaegean”

Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για το…“Turkaegean”

Για άλλη μια φορά δυστυχώς πιαστήκαμε στον ύπνο. Δεν πήραμε μυρωδιά, ή αν πήραμε και δεν του δώσαμε την σημασία που του πρέπει. Και αναφέρομαι στην ιστορία που ξεκίνησε με την κατοχύρωση από την Τουρκία του …σήματος “Turkaegean”. Ευθύνες σίγουρα υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν.

Τόσο για τους υπαλλήλους που μετέχουν στην ευρωπαϊκής αυτή επιτροπή, όσο και από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.

Αλλά ας έρθουμε στην ουσία. Η Τουρκία ή για να είμαι ορθώς τα μικρασιατικά παράλια βρέχονται από το Αιγαίο. Αυτό είναι μια πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι. Αρα το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη στην οποία οι Τούρκοι βάζουν πόδι είτε με το “Turkaegean”, είτε με ότι άλλο θελήσουν μέσα στο δικό τους τμήμα. Εάν συμφωνήσουμε σε αυτό το αυτονόητο, ίσως σταματήσουμε λίγο την επαναστατική γυμναστική με το θέμα του Αιγαίου. Τώρα αυτό εάν εντάσσεται στη ρητορική της αμφισβήτησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στην οποία η Άγκυρα εντρυφεί εσχάτως σε πολύ υψηλούς τόνους είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει. Και για αυτό μιλάμε για ευθύνες σε αυτήν την ιστορία που πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν. Ιδιαίτερα όταν έχουμε το κακό προηγούμενο των Σκοπίων, που έκαναν και κάνουν καριέρα με τα…Μακεδονικά προιόντα δεν δικαιολογούμαστε να την παθαίνουμε ξανά.

Εκείνο όμως που δεν μπορεί να περνά εξίσου απαρατήρητο είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Που τάχα μου δήθεν βρίσκεται στα κάγκελα και πυροβολεί την κυβέρνηση γιατί δεν το πήρε είδηση. Και αρχίζει τα μαθήματα πατριωτισμού! Ποιος; ο ΣΥΡΙΖΑ. Που υπέγραψε το δικαίωμα οι Σκοπιανοί να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία στα προιόντα τους και στις πινακίδες των αυτοκινήτων τους! Που έδωσε ανύπαρκτη εθνικότητα στους Σκοπιανούς που ξεσηκώθηκαν και από πάνω όταν ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν τους αποκάλεσε ΒορειοΜακεδόνες. Οπως δηλαδή λέγεται το κρατίδιό τους.

Κουνάει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ το δάκτυλο για το “Turkaegean” και κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Και αναρωτιέμαι είμαστε σοβαροί σε αυτή τη χώρα. Ειλικρινά θα θέλαμε νμα ξέρουμε εάν αυτοί που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, οι ίδιοι που ζητούσαν να μην είμαστε μονοφαγάδες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και έλεγαν ας το ρισκάρουμε με την Τουρκία και το πολύ – πολύ να χάσουμε κανένα νησάκι, δικαιούνται να κάνουν μαθήματα πατρωτισμού.

Μάλλον δεν πάμε καλά. Είπαμε λήθη και αμνησία, αλλά όχι και πολιτική ανοησία. Θα ξυπνήσει η ΝΔ και θα απαντήσει όπως αρμόζει ή θα κάθεται πάνω στις δάφνες των δημοσκοπήσεων…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ