Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Τουρκία επιδιώκει συνδιαχείριση στο Αιγαίο;

Η Τουρκία επιδιώκει συνδιαχείριση στο Αιγαίο;

Για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις και την επιθετική ρητορική του Ερντογάν μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος και διεθνολόγος Γιάννης Παπαφλωράτος. “Οι Τούρκοι λένε να κοπεί το Αιγαίο στη μέση ενώ έχουν 60 από 3.000 νησιά, ενώ για πρώτη προκαλούν και τις Ηνωμένες Πολιτείες”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ακάρ, σημείωσε πως επιβεβαιώνεται ότι η Τουρκία επιδιώκει συνδιαχείριση στο Αιγαίο και τόνισε ότι και το πλέον ακραίο σενάριο εξετάζεται «ως προετοιμασία πρωτοκόλλων αντίδρασης». Πιο σκληρός και από τον Ερντογάν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, καθιστά σαφές με τις δηλώσεις του ότι πάγιος στόχος είναι το μοίρασμα των πόρων του Αιγαίου, είπε ο διεθνολόγος, Ιωάννης Παπαφλωράτος, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά η Τουρκία προσθέτει στο κάδρο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Την ώρα που η Άγκυρα προκαλεί με αγορά των S – 400 και η συνεργασία με τη Ρωσία διευρύνεται μέχρι τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου, η Άγκυρα προκαλεί ακόμη και τον πλέον φιλοτουρκικό πυλώνα της αμερικανικής πολιτικής, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», επισημαίνει ο διεθνολόγος. «Εμείς δεν προκαλούμε όξυνση, ούτε έχουμε κόψει τους διαύλους επικοινωνίας, άρα η Τουρκία πρέπει να κάνει τα πρώτο βήμα για εξομάλυνση αφού απειλεί με casus belli, σύμμαχο χώρα και παραβιάζει έτσι το διεθνές δίκαιο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ