Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΗ πολιτεία αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης ζημιών σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Χανιά

Η πολιτεία αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης ζημιών σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Χανιά

Στα Χανιά βρέθηκε, την Δευτέρα (10/6), με εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος επισκέφθηκε τη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων, όπου την Κυριακή (9/6) τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά και έκαψε το χώρο πρώτης διαλογής ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων αποβλήτων. Τα ακριβή αίτια της φωτιάς διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Σε συνέχεια της επίσκεψης και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή και τους συνεργάτες τους, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: 

Η πολιτεία θα αναλάβει το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων των Χανίων θα υποβάλει, το συντομότερο δυνατό, πρόταση χρηματοδότησης για τη συνολική αναβάθμιση της μονάδος.

Απαλλάσσονται από το τέλος ταφής, από 10/6 και μέχρι την επαναλειτουργία της μονάδος, οι Δήμοι της ΠΕ Χανίων.

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε: «Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων των Χανίων, την έχουν θέσει, προσωρινά, εκτός λειτουργίας. Στόχος μας είναι να αποκατασταθούν, το συντομότερο δυνατό, με την άμεση προμήθεια του νέου αναγκαίου εξοπλισμού, ώστε η μονάδα να ξεκινήσει γρήγορα τη λειτουργία της. Συνεργαζόμαστε γι’ αυτό όλοι οι φορείς. Η πολιτεία θα καταβάλει το σχετικό κόστος αποκατάστασης. Μέχρι τότε, δεν αντιμετωπίζεται ζήτημα διαχείρισης αποβλήτων στο νομό. Επίσης, θέλω να συγχαρώ το διοικητή και τα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων για την άμεση επέμβασή τους, που είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη αντιμετώπιση της φωτιάς και κυρίως τη μη επέκτασή της στα άλλα τμήματα της μονάδος».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ