don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Η Ομικρον σπιντάρει, στα πολύ ψηλά ο ΟΤΕ, “τραίνο” η ΚΡΙ-ΚΡΙ, ο mr Select, ΓΙΩΤΗΣ- ΙΟΝ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ περνούν με χίλια την Λ. Αθηνών και ποιος “μαζεύει” Παπουτσάνη;

*Περίεργες καταστάσεις. “Δεν αναμένουμε η Όμικρον να επηρεάσει τις προοπτικές ανάπτυξης κατά σημαντικό τρόπο, αντίθετα θεωρούμε ότι φέρνει πιο κοντά το τέλος της πανδημίας…”, τόνιζε σε σημείωμα του-προς πελάτες του-εκ μέρους της JP Morgan, ο Dubravko Lakos- Bujas. Δηλώσεις επί δηλώσεων για τη ΜΗ θανατηφόρο επίδραση του ιού. Όμως, την ίδια ώρα, η Ευρώπη λαμβάνει όλο και αυστηρότερα μέτρα. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο S&P πέτυχε χθες το 70ο ( ! ) ρεκόρ μέσα στο 2021. Δηλαδή στην Wall Street καταγράφεται- φέτος- ένα νέο ιστορικό υψηλό κάθε 5η-6η ημέρα.

*Στα 16,55 (με υψηλό ημέρας τα 16,65) η μετοχή του ΟΤΕ. Αυτό και αν είναι Santa Claus Rally, και χαράς Ευαγγέλια για τον μεγαλομέτοχο Deutsche Telekom. Απόδοση 25,53% για το 2021, συν μέρισμα, συν έκτακτη διανομή ελέω Ρουμανίας και μην τα ξαναλέμε, για τον Μιχάλη Τσαμάζ και την αδυναμία που του έχουν στην Βόννη.

*Λέγαμε χθες για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, την πολυετή καθυστέρηση της λειτουργίας του και τα…Τίρανα. Διάβασα (euro2day.gr) πως το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας προχωρά την spot αγορά φυσικού αερίου, με προοπτική να μπει μπροστά Φεβρουάριο- Μάρτιο. Για να δούμε, καθώς υποθέτω πως μας διαβάζουν.

*Το ότι η ΚΡΙ-ΚΡΙ πηγαίνει “τραίνο” εντός-εκτός συνόρων είναι γνωστό. Όπως και το ότι οι 2 κύριες αγορές (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία) μπορούν να σηκώσουν ακόμη μεγαλύτερες παραγγελίες. Επιχειρηματίας, που προβλέπει, ο Παναγιώτης Τσινάβος και-ήδη- εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό νόμο επένδυση επιλέξιμου και ενισχυόμενου ύψους 2,038 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής γιαουρτιού. Στα 8,50 ευρώ η μετοχή, με άνοδο 30% για το 2021. Και παρατηρημένο, πως όποιος θέλει απόδοση 20% (κατά μέσο όρο) τα τελευταία 10 χρόνια και το κεφάλι του ήσυχο είναι επενδεδυμένος στο… αγριοκάτσικο της οικογένειας Τσινάβου.

*Για τον Θεόδωρο Φέσσα η κουβέντα έγινε στην ώρα της, και χθες πάλι. Σε νέο υψηλό, στα 18,58 ευρώ η μετοχή, με νέα άνοδο. Στέλνει “ταμείο” η στήλη.

*Τον Σταύρο Νένδο, τον θυμόσαστε από την πολυετή συμμετοχή του στο μ.κ της Καραμολέγκος. Όπως και για το διαζύγιο των δύο πλευρών (τον Οκτώβριο 2020) με τον mr Select να εστιάζει σε άλλα projects. Από τα ιστορικά ονόματα του κλάδου, μέγεθος για την Θεσσαλονίκη και με 90ετή παρουσία η Select. Μέσα στις Εορτές εντάχθηκε επενδυτικό σχέδιο (ΒΙ.ΠΕΘ Σίνδου) για την επέκταση της μονάδας παραγωγής αρτοσκευασμάτων, σε καθεστώς ενίσχυσης με 2,133 εκατ. Γιατί αναφέρομαι στον κ. Νένδο; Λίγη υπομονή και από των Φώτων και μετά θα ξανά μιλήσουμε για τον κλάδο.

*Οι 3 μεγάλοι και ιστορικά ονόματα των τροφίμων ούτε που θέλουν να ακούν για Χρηματιστήριο. Κατά καιρούς έχουν γίνει κρούσεις σε ΓΙΩΤΗΣ, ΙΟΝ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, αλλά Ιωάννης Γιώτης, Τίνα Κωτσιοπούλου και Ιωάννα Παπαδοπούλου προσπερνούν με… χίλια την Λεωφ. Αθηνών. Στο ύψος της ΕΧΑΕ. Σκληρό καρύδι η Τίνα (Κωνσταντίνα) κληρονόμησε το πείσμα και την εμμονή του θείου της (του αξέχαστου Ιωάννη Κωτσιόπουλου) να μην περάσει η ΙΟΝ σε ξένα χέρια. Παρά τα 150-180 εκατ. που της προτάθηκαν από γνωστό fund. Πάντως και τα 3 ονόματα αντιπροσωπεύουν επιχειρηματική ιστορία 90+100+90 ετών.

*Συνέβη σε φίλο συν-επενδυτή και μου κίνησε την προσοχή, για αυτό και σας το μεταφέρω. Βάζει εντολή πώλησης για Παπουτσάνη, στα 2,33 ευρώ-στο κλείσιμο- και ο αγοραστής του τα πήρε στα 2,35 ευρώ. Υπόνοια μου, πως εδώ και εβδομάδες κάποιος (ποιος;) μαζεύει μεθοδικά και διακριτικά μετοχές της Παπουτσάνης. Παλιότερα είχε βγει μία φήμη, πως θα μπορούσε να ενδιαφέρεται η Sarantis. Ούτε επιβεβαιώθηκε-ούτε διαψεύσθηκε.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask