Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ (κεντρο)δεξιά πολυκατοικία και μια εκ... προμελέτης διαγραφή

Η (κεντρο)δεξιά πολυκατοικία και μια εκ… προμελέτης διαγραφή

Μέχρι τώρα στην εγκληματολογία και στη δικαιοσύνη, γνωρίζαμε τον όρο εκ προμελέτης έγκλημα. Πλέον, με αφορμή τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου από τη Νέα Δημοκρατία, στην πολιτική ζωή του τόπου μπήκε και ο όρος εκ προμελέτης διαγραφή.

Και αυτό γιατί, για πρώτη φορά στέλεχος ενός κόμματος, επί 15 μήνες – καθομολογία του – επιζητούσε επί της ουσίας τη διαγραφή του, για λόγους που ακόμη δεν έχουμε πληροφορηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι Μαξίμου και Πειραιώς έκαναν μια πρωτόγνωρη υπομονή. Που δεν γνωρίζουμε εάν οφειλόταν σε … κολεγιακούς δεσμούς ή σε συναισθηματικούς λόγους, καθώς ο Γ. Κύρτσος είχε διατελέσει και σύμβουλος του πατρός Μητσοτάκη.

Οποιος και εάν ήταν ο λόγος, το βέβαιο είναι ότι ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, εξάντλησε όλες του τις…ζωές εντός της ΝΔ. Οσο για την απαίτηση περί επιστροφής της έδρας, που εξέφρασε η Πειραιώς, για πολλά μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον Γιώργο Κύρτσο, εκτός του ότι είναι αφελής. Πρόκειται για άνθρωπο που είναι μετρ στην στρατηγική και δεν κάνει τίποτε από αυθορμητισμό.

Το ερώτημα όμως είναι άλλο και αυτό είναι που πρέπει να μελετήσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο το προσωπικό ζήτημα Κύρτσος. Διότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, ούτε η πολιτική πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους προσωπικής βεντέτας.

Εξάλλου ο χρόνος τα δείχνει όλα.

Το ερώτημα είναι τι πραγματικά συμβαίνει στην κεντροδεξιά πολυκατοικία. Διότι το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, διαφωνώντας με όσους ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα της ΝΔ είναι στο…κέντρο της. Οι μόνοι που μπορούν να δημιουργήσουν πονοκέφαλο στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι όσοι βρίσκονται στα δεξιά της.

Εκεί θα κριθεί η αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές. Ο Γιώργος Κύρτσος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και μια σειρά από άλλα “μικρά” ή “μεσαία” στελέχη της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας είναι δυσαρεστημένα. Θεωρούν ότι η σημερινή ηγεσία δεν τους θέλει κοντά της, ή για να ακριβολογούμε, θέλει πιο κοντά της τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη και του περιβάλλοντός του. Αυτό έχει προκαλέσει μουρμούρες και γκρίνιες στη βάση. Και όσο όλα ήταν καλά και όλα ωραία, τα πράγματα παρέμεναν σκεπασμένα. Τώρα που αρχίζουν τα προβλήματα, όλα αυτά αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, και κυρίως στις τοπικές κοινωνίες, που οι πολίτες γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Για αυτό και λέμε ότι κάτι τρέχει στην κεντροδεξιά πολυκατοικία. Απλώς οι…Κύρτσοι είναι η κορυφή του παγόβουνου…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ