Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Κάλπη έχει ...πορτοφόλι

Η Κάλπη έχει …πορτοφόλι

Νομίζω ότι έγκαιρα είχαμε κρούσει το καμπανάκι για το τι κρίνει τις εκλογές. Διότι καλή είναι η στρατηγική, καλή είναι η επικοινωνία, ακόμη καλύτερο είναι να είσαι …παίκτης στο μεγάλο παιχνίδι της οικονομίας και της πολιτικής εντός και εκτός Ελλάδας. αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο πολίτης ψηφίζει με κριτήριο την τσέπη του.

Το πόσα λεφτά έχει το πορτοφόλι μέσα του. Αυτό είναι που πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι που απειλεί και κάθε κυβέρνηση. Τα γράφω αυτά, διότι το μήνυμα που μας έρχεται και από το Παρίσι, δείχνει ότι η Λεπέν απειλεί τον Μακρόν, για πρώτη φορά, όχι γιατί οι Γάλλοι είναι γοητευμένοι, από την ακραία και εθνικιστική της ρητορική. Αντιθέτως. Αυτά η Γαλλίδα πολιτικός τα έχει βάλει στο συρτάρι. Εκείνο που έχει στην ατζέντα της είναι κυρίως η οικονομία. Το πορτοφόλι των Γάλλων, που και αυτό αδειάζει, καθώς και εκεί συμβαίνουν όσα και στη χώρα μας.

Δηλαδή η ακρίβεια τόσο στην ενέργεια, όσο και στις τιμές των προιόντων, με την παράλληλη εκτόξευση του πληθωρισμού, που καταπίνει τα εισοδήματα, δημιουργεί ένα εκρηκτικό πολιτικό μείγμα. Και αυτό το μείγμα είναι που τροφοδοτεί ακραία κόμματα.

Μπορεί οι εξελίξεις στην Ουκρανία, να έχουν απορροφήσει την περισσότερη προβολή των ΜΜΕ, αλλά τα όσα συμβαίνουν στη Γαλλία και το αποτέλεσμα των εκλογών, θα επηρεάσουν πολύ περισσότερο τις εξελίξεις στην ΕΕ από ότι πιστεύουμε. Το βέβαιο είναι ότι η Ρωσία θα επηρεάσει το αποτέλεσμα περισσότερο από ότι φανταζόμαστε. Το είδαμε και στο Brexit, το είδαμε και στο αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, που είχαν φέρει τον Τράμπ στην εξουσία.

Στις γαλλικές κάλπες διακυβεύονται πολλά περισσότερα από ότι πιστεύουμε. Παράλληλα όμως στέλνουν και ένα μήνυμα στην Αθήνα, που πρέπει η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να το πάρουν σοβαρά υπόψην τους.

Το …πορτοφόλι των Ελλήνων αδειάζει και αυτό έχει συνέπειες, που για την ώρα μπορεί να μην είναι ορατές, αλλά την ώρα της κάλπης θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Για αυτό και εδώ και καιρό φωνάζω ότι πρέπει να φροντίσει το οικονομικό επιτελείο, να λάβει μέτρα, που να μπορεί να τα συνειδητοποιήσει ο πολίτης και κυρίως να περάσουν στο…πορτοφόλι του. Με αυτό θα πάει στις κάλπες, με αυτό θα κρίνει την κυβέρνηση. Διότι καλώς ή κακώς η κάλπη έχει πρόσημο. Και αυτό δεν είναι ιδεολογικό. Αλλά …τσέπης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ