don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Η ιστορία της Όμικρον, ο “μαέστρος” Δημήτρης Τσάκωνας, Optima και Παγκρήτια στο club για το “Ελλάδα 2.0”, Quest- no questions, ο Παύλος και ο Γκίκας και η στήλη έχει λόγους να “ζηλεύει” τον Νίκο Δένδια

*Από τα ξημερώματα, σήμερα Πέμπτη, τα νέα μέτρα. Εσπευσμένα και όπως εύστοχα προειδοποιούσε ο Νίκος (Ελευθερόγλου) για το “…τσουνάμι, που κινδυνεύει να γίνει Τιτανικός…”. Εστίαση χωρίς μουσική και ρεβεγιόν έως τις 02.00′. Καλά, εδώ έκαναν την Ανάσταση ώρες νωρίτερα. Ωστόσο, κοινή είναι η εκτίμηση πως τα ανωτέρω έχουν ΚΑΙ οικονομικό αντίκτυπο. Ας προσέξουν.

*Πάλι με αρνητικό επιτόκιο δανείστηκε η Ελλάδα. Ο λόγος για την έκδοση εντόκων-6μηνης διάρκειας για 375 εκατ. με την απόδοση στο μείον 0,46%. Η προσφορά στα 1,118 δισ. ευρώ. Ας είναι καλά ο ΟΔΔΗΧ, ο Δημήτρης (Τσάκωνας) με την καλοκουρδισμένη ομάδα της Ομήρου.

*Optima Bank και Παγκρήτια, οι 2 μη συστημικές που από κοινού με τις 4 (συστημικές) υπέγραψαν την επιχειρησιακή συμφωνία για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Τόσο ο Γεώργιος (Τανισκίδης), όσο ο Δημήτρης (Κυπαρίσσης) πέτυχαν τον ένα από τους στόχους, που είχαν θέσει ως διοίκηση για το 2022. Παρεμπιπτόντως, περνώντας προχθές από Κολωνάκι είδα στο νέο κατάστημα της Optima Bank (Πατριάρχου Ιωακείμ 7 & Ηροδότου) γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος διατηρεί loft στην περιφερειακή του Λυκαβηττού.

*Πολύ σωστά τα λέει ο Ηλίας (Ζαχαράκης) της Fast Finance: Τη μία με την Coca Cola, την άλλη με τον ΟΤΕ για να κρατηθεί η αγορά σε ανεκτά επίπεδα. Με τους… Ηρακλειδείς του ΓΔ, η μεν Coca Cola-χθες-  με άλμα 5,27% στα 30,54 ευρώ, ο δε ΟΤΕ- την Τρίτη- με 2,13% στα 16,55 ευρώ.

*Διάβασα (δεν θυμάμαι που, την συγγνώμη μου από τον συνάδελφο) πως ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να προτείνει την παραμονή του Θεόδωρου Πανταλάκη στο τιμόνι της Attica Bank, αλλά και τη μεταγραφή της Αναστασίας Σακελλαρίου (ex ΤΧΣ, Praxia και εσχάτως Alpha Bank). Praxia Bank: η τράπεζα που… πρόλαβε να “κάψει” μερικές εκατοντάδες εκατ. χωρίς να ξεκινήσει την λειτουργία της καν. Θα δείξει.

*Για τους παρατηρητικούς: μία γρήγορη ματιά στα διαγράμματα των επιτοκίων των ομολόγων (10ετούς διάρκειας) ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας παραπέμπουν σε “σφήνες”. Σχηματισμοί, που για τους “τεχνικάριους” απαιτούν αυξημένη προσοχή.

*Δεν μας πούλησε ο Θεόδωρος Φέσσας. Και χθες με άνοδο (0,11%) η χαρτάρα της Quest. Στα 18,60 ευρώ η μετοχή, στα 664,8 εκατ. η αποτίμηση του Ομίλου. Στοίχημα, πως στο Q1 θα την splitάρει τη μετοχή, Χ4 θα ήταν μία καλή μέση λύση.

*Πακέτο για 48.950 τμχ της Mytilineos στα 15,06 ευρώ. Και: 3 των 243.000 τμχ, 30.000 τμχ και 36.160 τμχ της ΔΕΗ όλα στα 9,15 ευρώ. Ένα των 40.000 τμχ του ΟΠΑΠ στα 12,57 ευρώ, ένα του ΟΤΕ των 169.000 τμχ στα 16,60 ευρώ και ένα για 600.000 τμχ της Eurobank στα 0,896 ευρώ.

*Υψηλά έτους, σε ένα εγκλωβισμένο χρηματιστήριο, για μετοχές των Εθνικής (2,934) και Quest (18,60). Και μετά, σε ορισμένους κυβερνητικούς δεν κάνει ο Παύλος (Μυλωνάς). Μια χαρά το δίδυμο, με τον Γκίκα (Χαρδούβελλη).

*Από έγκυρη πηγή πληροφορούμαι, πως μέσα στις Εορτές έγινε ακόμη μία συνάντηση πολύ γνωστού (μεγαλο)χρηματιστή με σημαίνοντα τραπεζικής χρηματιστηριακής προκειμένου να “κλείσει” η μεταγραφή του στην ΑΧΕΠΕΥ συστημικού ομίλου. Εάν γίνει, όντως, το deal θα κάνει αίσθηση στην αγορά. Θα σας έχω νεότερα, από Δευτέρα.

*Ως Ελληνικά Πετρέλαια “κλείνει” το 2021, με νέα επωνυμία θα τα δούμε το 2022. Από Φεβρουάριο η νέα ταυτότητα του ομίλου, με εκπλήξεις. Οι άνθρωποι του γραφείου, που έχει αναλάβει όλο το σχετικό πρόγραμμα, ήταν μέχρι αργά χθες στις θέσεις τους.

*Καλά, που το ευρωσύστημα φρόντισε να μεταθέσει για (αρκετά) αργότερα το βαρίδι του DTC γιατί με τόσες τιτλοποιήσεις οι 4 συστημικές θα παρά βάραιναν. Γνωστό, πως η υποχρέωση λόγω αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης επιβαρύνεται μέσω των τιτλοποιήσεων. Το θυμίζω, γιατί δεν το βλέπω να πολύ γράφεται.

*Σε… Μαραθώνιο επαφών ο Υπ.Εξ Νίκος Δένδιας. Τι σχέση έχουν με την στήλη; απλά- να πω την αμαρτία μου- ζήλεψα και μόνο στη σκέψη, που μεταξύ των άλλων ο Κερκυραίος επρόκειτο (γιατί χθες το βράδυ αναβλήθηκε λόγω πανδημίας) να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης. Μετά από πρόσκληση του Αυστριακού ομολόγου του Alexander Schallenberg και του μέχρι πρότινος Υπ.Εξ Michael Linhart (ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα πρέσβη της Αυστρίας στο Βερολίνο). Και σε Νιγηρία- Αγκόλα στις 9-11 Ιανουαρίου, και στην Γαλλία με Jean- Yves Le Drian και Florence Parly- στο ναυπηγείο του Naval Group (στη Lorient/Brittany). Και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος η ναυπήγηση των Belh@ra, καθώς σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου (3/10/2021 kathimerini.gr)  η ειδική αυτή ομάδα έχει ήδη εντοπίσει περισσότερες από 100 εταιρείες, ενώ έχουν υπάρξει επαφές και ανταλλαγές με περισσότερες από 70, συμπεριλαμβανομένων των METKA, SPACE Hellas, Akmon, Stelma, Miltech, Prisma, Thales Hellas, TerraSpatium και Hydrus Engineering.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask