Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΗ ιδιοκτήτρια της Formula 1, Liberty Media, αγόρασε το MotoGP!

Η ιδιοκτήτρια της Formula 1, Liberty Media, αγόρασε το MotoGP!

Ο αμερικανικός κολοσσός Liberty Media, που κατέχει από το 2016 τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, απέκτησε τα δικαιώματα και του MotoGP αντί 3,6 δισ. λιρών.

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 35 δισ. λιρών, απέκτησε το 86% των μετοχών της Dorna, του ομίλου που διαχειρίζεται το MotoGP, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα το τελευταίο διάστημα.

Η συμφωνία έκλεισε ενόψει του τρίτου γύρου της σεζόν MotoGP 2024, στο Γκραν Πρι της Αμερικής 12-14 Απριλίου.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Dorna θα διατηρήσει τον έλεγχο των εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων της αγωνιστικής σειράς μοτοσικλετών, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Καρμέλο Εσπελέτα να παραμένει στη θέση του.

Αυτό είναι το ιδανικό επόμενο βήμα στην εξέλιξη του MotoGP και είμαστε ενθουσιασμένοι για το τι θα φέρει αυτό το ορόσημο στη Dorna, αλλά και στους οπαδούς των αγώνων“, δήλωσε ο Εσπαλέτα.

“Είμαστε υπερήφανοι για το παγκόσμιο σπορ που αναπτύξαμε και αυτή η συναλλαγή αποτελεί απόδειξη της αξίας του σήμερα αλλά και των δυνατοτήτων ανάπτυξής του. Η Liberty Media έχει ένα απίστευτο ιστορικό στην ανάπτυξη αθλητικών περιουσιακών στοιχείων και δεν θα μπορούσαμε να ευχηθούμε για καλύτερο συνεργάτη για την επέκταση της βάσης των οπαδών του MotoGP σε όλο τον κόσμο“, συμπλήρωσε. 

Το MotoGP είναι το κορυφαίο άθλημα δύο τροχών, με 22 από τους ταχύτερους αναβάτες να αγωνίζονται με ειδικά πρωτότυπες μοτοσυκλέτες, σε μερικές από τις μεγαλύτερες πίστες αγώνων του κόσμου, φτάνοντας τελικές ταχύτητες πάνω από 360 χιλιόμετρα την ώρα.

Από την πρώτη σεζόν το 1949 που διοργάνωσε έξι γύρους σε όλη την Ευρώπη, το άθλημα έχει αυξηθεί για να περιλαμβάνει περισσότερα από 20 Grand Prix σε πέντε ηπείρους, με την τηλεοπτική μετάδοση να φτάνει σε εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ