Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ Θεσσαλονίκη μαγειρεύει για την Unesco στη Σαουδική Αραβία

Η Θεσσαλονίκη μαγειρεύει για την Unesco στη Σαουδική Αραβία

Η πόλη της Θεσσαλονίκης, μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco στο κομμάτι της γαστρονομίας, συμμετείχε μαζί με 20 άλλες πόλεις του δικτύου στο «Διεθνές φεστιβάλ χουρμάδων», forum γαστρονομίας που διοργάνωσε η πόλη Buraydah της Σαουδικής Αραβίας.

Η Βραζιλία, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες, η Ταϋλάνδη, η Ιαπωνία και από την Ευρώπη η Ιταλία και η Ελλάδα κλήθηκαν να παρουσιάσουν χαρακτηριστικές συνταγές της τοπικής κουζίνας τους και πιάτα στα οποία ο παραδοσιακός χουρμάς της Σαουδικής Αραβίας είχε κυρίαρχο ρόλο.

Την Θεσσαλονίκη εκπροσώπησε ο chef ambassador του Δήμου Θεσσαλονίκης 2018 και executive chef του εστιατορίου Όλυμπος Νάουσα, Δημήτρης Τασιούλας.

Το πρώτο πιάτο που εμπνεύστηκε ήταν μία εντυπωσιακή σύγχρονη εκδοχή του μυδοπίλαφου. Παρουσίασε μύδια ντολμά, με βρώσιμο κέλυφος από μύδι φτιαγμένα από μελάνι σουπιάς, γεμιστά με ριζότο με σαφράν (σε στυλ μυδοπίλαφο).

Η δεύτερη συνταγή ήταν τα παραδοσιακά χόρτα της Θεσσαλονίκης σε μια μοντέρνα παραλλαγή, με αυγά κονφί, τηγανητά μανιτάρια, σέσκουλα και κατσικίσιο τυρί. Οι εντυπώσεις από τους Σαουδάραβες που επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο και τις πέντε ημέρες, ήταν θριαμβευτικές.

Οι chef αντάλλαξαν γνώσεις και τεχνικές μεταξύ τους ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι όσοι δοκίμασαν τα μοναδικά πιάτα, να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης στο μέλλον.

Οι αποστολές από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην ειδικά επιχορηγούμενη δράση, φιλοξενήθηκαν εξ ολοκλήρου από την πόλη του Buraydah, μέλος του Δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ