Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Η αγορά "γεννάει" deals μετά από πολλά χρόνια

Η. Ζαχαράκης (Fast Finance): Η αγορά “γεννάει” deals μετά από πολλά χρόνια

Στο γεγονός ότι οι κλάδοι των κατασκευών, των υποδομών και της πληροφορικής δείχνουν την καλύτερη συμπεριφορά μετά την τελευταία πτώση μιας και πρώτοι αντέδρασαν και μάλιστα σημαντικά αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης.

Επίσης, τονίζει πως όλα δείχνουν ότι εκτός από τη ΓΕΚ Τέρνα, περιμένουμε και από την Intrakat νέα για deal, με το ενδιαφέρον να παραμένει ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ στο χώρο της πληροφορικής έχουμε τη δημόσια πρόταση της Ιντεάλ προς την εταιρεία Byte Computer με την εξαγορά να φαίνεται πως προχωράει.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη, «το μόνο σίγουρο σε μία αγορά που γεννάει deals μετά από πολλά χρόνια, είναι ότι πολλοί ετοιμάζονται και παίρνουν θέσεις για την επόμενη μέρα». Και συμπληρώνει:

«Μπορεί η εικόνα της αγοράς να είναι άσχημη και να ακολουθεί τα ξένα χρηματιστήρια, παρόλα αυτά όχι μόνο δεν έχει να φοβάται το μέλλον αλλά πιθανότατα θα πρωταγωνιστήσει και πάλι σε απόδοση μετά την τρικυμία. Ο μήνας Ιούλιος φαίνεται να είναι και ο πρώτος μήνας που θα έχουμε αυξημένα επιτόκια από την ΕΚΤ, με την αγορά ομολόγων να έχει προεξοφλήσει πολύ περισσότερα.

Ο πληθωρισμός συνεχίζει και ταλανίζει τις οικονομίες με τα βασικά μέταλλα να έχουν ξεκινήσει μία σημαντική διόρθωση χωρίς παρόλα αυτά να βλέπουμε την ίδια εικόνα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Τεχνικά συνεχίζουμε να ιχνηλατούμε την ζώνη του 800 θυμίζοντας τα χαμηλά έτους στο 788 και έχοντας πολύ σημαντικά τεχνικά δεδομένα στα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιωμένο αγοραστικό σήμα έχουμε πάνω από τις 845 μονάδες σε κλείσιμο ημέρας, με καλές πιθανότητες το νούμερο να κατέβει ακόμα χαμηλότερα. Στα τελειώματα ενός σχηματισμού θέλει πολύ δυνατή ψυχολογία για να παρακολουθεί κάποιος από κοντά την αγορά μιας και συνήθως ο χρόνος κυλά εναντίον της. Στην παρούσα χρειαζόμαστε μία καλή ανοδική συνεδρίαση για να ανακόψουμε την τάση των τελευταίων ημερών.

Εν κατακλείδι τα επίπεδα μεταξύ των 785 έως 805 μονάδων είναι επίπεδα στήριξης και ικανά να δώσουν ανοδική ανάσα στην αγορά. Μπροστά μας έχουμε δύο πιθανά deals σε κατασκευαστικό και ενεργειακό κλάδο και άλλο ένα deal στην πληροφορική.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ