Η Ευρώπη Holdings ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς ποσοστού 65% της Ευρώπης Ασφαλιστικής , στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ισχυρού ελληνικού ασφαλιστικού ομίλου. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η Europe Holdings θα προβεί στην απόκτηση και του υπολοίπου 35% των μετοχών της Ευρώπης Ασφαλιστικής.
Η συναλλαγή αυτή ενισχύει τον ρόλο της Ευρώπης Holdings ως επενδυτικού οχήματος του Ομίλου Intracom Holdings , διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο της στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των ασφαλίσεων, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού, σύγχρονου και πολυδιάστατου ασφαλιστικού ομίλου που συνδυάζει καινοτομία, κεφαλαιακή ευρωστία και κεντρική.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ευρώπη Holdings θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ενισχύοντας τη χρηματοδοτική της ευελιξία και δημιουργώντας τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και την επέκταση των δραστηριοτήτων της. Η αύξηση επιπλέον αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρησιακών στόχων της εταιρείας, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής βιομηχανίας της Ευρώπης Ασφαλιστικής.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τουΟμίλου Intracom Holdings κ. Σωκράτης Κόκκαλης , δήλωσε:
«Με την εξαγορά της Ευρώπης Ασφαλιστικής και την επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η Ευρώπη Holdingsμετασχηματίζεται σε έναν ισχυρό ελληνικό ασφαλιστικό πόλο. Φιλοδοξούμε να προσφέρουμε νέες, καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες μας και ουσιαστική προστιθέμενη αξία στους επενδυτές μας, χτίζοντας πάνω σε αρχές αξιοπιστίας, διαφάνειας και τεχνολογικής προόδου .»
Αντίστοιχα, ο κ. Νίκος Μακρόπουλος , Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπης Ασφαλιστικής, τόνισε:
«Η ένταξη της Ευρώπης Ασφαλιστικής στην οικογένεια της Ευρώπης Holdings και κατ’ επέκταση στη μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια του Ομίλου Η Intracom Holdingsαποτελεί ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο για εμάς. Με σταθερά θεμέλια, στρατηγική καθοδήγηση και όραμα, προχωράμε με αυτοπεποίθηση προς την επόμενη μέρα, ενισχύοντας το αποτύπωμά μας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.»