Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ ευρωπαϊκή απογοήτευση των "δικεφάλων"

Η ευρωπαϊκή απογοήτευση των “δικεφάλων”

Οι σημερινές (15/08) ευρωπαϊκές ρεβάνς της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, δύο ημέρες μετά και από εκείνη του ΠΑΟΚ, επιβεβαίωσαν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δηλώνει ανέτοιμο να αλλάξει επίπεδο. Ο αποκλεισμός των “πράσινων” από τον Άγιαξ στα πέναλτι βέβαια είναι μία διαφορετική ιστορία από εκείνες των “δικεφάλων” και θα αναλυθεί σε επόμενο κείμενο.

Σε κάθε περίπτωση, ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, με την κατάκτηση του Conference League, μας έκανε να πιστεύουμε ότι η χώρα μας μπορεί να ανέβει τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι σε ό,τι αφορά στην ποδοσφαιρική δυναμική της.

Δυστυχώς η εικόνα, με τους αποκλεισμούς σε Τούμπα και Νέα Φιλαδέλφεια αυτή την εβδομάδα, υπογράμμισε, ξανά, πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Καταρχάς ότι, μία ομάδα της Σουηδίας εξ ορισμού μπορεί να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική από μία ελληνική, όχι μόνο λόγω της χρονικής συγκυρίας με τα περισσότερα παιχνίδια των σκανδιναβών αυτή την περίοδο, αλλά και εξαιτίας της διαφορετικής προσέγγισης στη νοοτροπία. Παίζουν αποφασισμένοι και διεκδικούν έως το τέλος.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ παρουσιάζεται, έως τώρα, μία ομάδα χωρίς συγκέντρωση, κατά συνέπεια και με έλλειψη συνεργασιών, άρα και των φάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πρόκριση. Το βλέμμα του Ματίας Αλμέϊδα, ο τρόπος που απαντά παραμονές των αγώνων στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αλλά και η συμπεριφορά του εντός αγωνιστικών χώρων, υποδηλώνουν πως κάτι δεν πάει καλά στο “βασίλειό” του.

Η Ένωση επικράτησε 1-0 της Νόα στην OPAP Arena, στη ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League και αφού αποκλείστηκε στρέφεται από τις 15 Αυγούστου αποκλειστικά στις εντός συνόρων διοργανώσεις. Σίγουρα δεν είναι σοβαρή συνθήκη να αποκλείεσαι από την τριτο-τέταρτη ομάδα της Αρμενίας, η οποία μάλιστα σου έβαλε το ένα από τα τρία γκολ στο πρώτο παιχνίδι από σουτ του τερματοφύλακα από την περιοχή του!

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, οι παίκτες της Ένωσης συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, με τον Ματίας Αμέιδα να διακρίνεται να τους μιλά με έντονο τρόπο, σαν να προσπαθεί να τους συνεφέρει μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό.

Αυτή την ώρα δεν μοιάζει αρκετή αυτή η ψυχολογική υποστήριξη από μόνη της…

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα βάλει με την τύχη του για το γκολ που δέχθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα στην κανονική διάρκεια του αγώνα, υπάρχουν πάντως δύο – μεταξύ αρκετών- στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν τη γνωστή καθυστέρηση των ελληνικών ομάδων να προετοιμαστούν για τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Με αποτέλεσμα να αδικούν τους εαυτούς τους.

Το ένα, στον πρώτο αγώνα, ήταν το σάστισμα στις κινήσεις του Μπράντον Τόμας και του Κωνσταντέλια, οι οποίοι αναζητούσαν το ρόλο που έπρεπε να έχουν και το χώρο για να κινηθούν.

Και στα δύο ματς η αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε από επικίνδυνη έως ανύπαρκτη. Το τελευταίο διάστημα της κανονικής διάρκειας του αγώνα, στο οποίο η ομάδα του Λουτσέσκου προσπαθούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα της πρόκρισης έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα. Φαινόταν πως στις τελευταίες προσπάθειες οι σουηδοί θα έβρισκαν δίχτυα και δυστυχώς το κατάφεραν. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου δέχεται πολλά γκολ, από τα φιλικά.

Το απωθημένο μεγαλώνει καθώς δημιουργείται κόμπλεξ με το Champions League.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ