Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗΠΑ: "Πράσινο" φως για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου για όλους τους ενήλικες

ΗΠΑ: “Πράσινο” φως για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου για όλους τους ενήλικες

Το “πράσινο” φως για μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 για όλους τους ενήλικες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον έξι μήνες πριν, έδωσαν σήμερα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανέφερε πως αυτή η άδεια επείγουσας χρήσης στην Pfizer και τη Moderna θα συμβάλει “ώστε να παρασχεθεί μια συνεχόμενη προστασία κατά της Covid-19 και κατά των σοβαρών συνεπειών που μπορεί να επέλθουν, όπως η νοσηλεία ή ο θάνατος”.

Οι δύο φαρμακευτικοί όμιλοι είχαν ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι εξασφάλισαν την άδεια του FDA.

“Αυτή η άδεια επείγουσας χρήσης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή ενώ μπαίνουμε στους χειμωνιάτικους μήνες και αντιμετωπίζουμε μια αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από Covid-19 και των νοσηλειών σε όλη τη χώρα”, δήλωσε ο επικεφαλής της Moderna Στέφαν Μπάνσελ.

Όσοι είναι 18 ετών και άνω και έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ μπορούσαν ήδη να λάβουν και δεύτερη δόση, δύο μήνες μετά την πρώτη.

Για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με το Pfizer και το Moderna, η τρίτη δόση αφορούσε προηγουμένως μόνο ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού: τους άνω των 65 ετών, τους ενήλικες που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου, ή εκείνους που έχουν μεγάλη έκθεση στον ιό εξαιτίας, για παράδειγμα, της εργασίας τους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ