Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Το στοίχημα των 930 μονάδων και ο στόχος...

Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Το στοίχημα των 930 μονάδων και ο στόχος των 960 μονάδων

Ένα μεγάλο στοίχημα για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι πλέον το αν θα μπορέσει αυτή τη φορά να «υπερνικήσει» τα προηγούμενα υψηλά, ώστε να αλλάξει επίπεδο και να κατευθυνθεί στα προ Covid επίπεδα. Αν δηλαδή θα βρει τις δυνάμεις και τις στηρίξεις να υπερκεράσει την περιοχή των 930-932 μονάδων, ώστε να κινηθεί με αξιώσεις προς τη ζώνη των 950-960 μονάδων.

Σε όλες τις προηγούμενες προσπάθειες απέτυχε, όμως κάθε συγκυρία είναι διαφορετική. Το ξύπνημα των τραπεζών αλλά και η καταλυτική επίδραση της ΔΕΗ που συμπαρασύρει όλο τον ενεργειακό τομέα, συνδυαστικά με την επιτυχία της ΑΜΚ και τις εισροές λόγω MSCI, ίσως ξεμπλοκάρουν περαιτέρω την αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης σε ανάλυσή του τονίζει πως «σε πρώτη φάση η απελευθέρωση κεφαλαίων από την ΑΜΚ της ΔΕΗ και η είσοδος των νέων τίτλων θα κάνει την διαφορά στην ρευστότητα και στην αύξηση τζίρου στην αγορά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το τέλος του μήνα κλείνουν βιβλία οι ξένοι θεσμικοί που σίγουρα κυνηγάνε τις καλύτερες αποδόσεις ενώ παράλληλα θα ολοκληρωθούν και οι αλλαγές στον MSCI. Στις 11 του μήνα περιμένουμε τις ανακοινώσεις με την αγορά να περιμένει είσοδο της ΔΕΗ και της Εθνικής (το δείχνει η αγορά άλλωστε) και με μικρές πιθανότητες είσοδο του Μυτιληναίου».

Αναφορικά με τα τεχνικά δεδομένα, ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως μετά τη διάσπαση της περιοχής των 913-915 μονάδων επόμενος στόχος είναι οι 960 μονάδες, αν ξεπεραστεί η αντίσταση των 930 μονάδων. Παράλληλα, για τον τραπεζικό δείκτη που τη Δευτέρα έκλεισε στις 605,11 μονάδες και χθες διόρθωσε αλλά κράτησε τις 600 μονάδες, σημειώνει πως «όλα δείχνουν ότι στοχεύει τις 680 μονάδες επίπεδο που απέχει περίπου 14% από τα τρέχοντα».

Για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση σημειώνει πως «συνεχίζει να έχει τις καλύτερες επιδόσεις μιας και δείχνει ότι οι εταιρείες που απαρτίζουν τον Mid Cap αναπτύσσονται με πολύ καλύτερους ρυθμούς από τις υπόλοιπες. Τα νέα ΕΣΠΑ που θα βοηθήσουν σημαντικά τις εισηγμένες φαίνεται ότι θα έρθουν μετά το πρώτο τρίμηνο του 2022 χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε πότε η αγορά θα αρχίσει να προεξοφλεί».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ