Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Οι αντοχές της αγοράς, οι κρίσιμες 1.462 μονάδες...

Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Οι αντοχές της αγοράς, οι κρίσιμες 1.462 μονάδες και το στοίχημα των υψηλών

Οι μέχρι τώρα πωλήσεις απορροφούνται εύκολα από αγοραστές που ψάχνουν να τοποθετηθούν στην αγορά μεσομακροπρόθεσμα, ενώ ο χαμηλός τζίρος παραμένει το «αγκάθι» της αγοράς και γι’ αυτό βλέπουμε κυκλικές κινήσεις μετοχών χωρίς να κινείται το σύνολο του χρηματιστηρίου. Παράλληλα, οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται απρόσκοπτα, με τον τραπεζικό κλάδο να έχει την μερίδα του λέοντος σε αυτές.

Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης σε χθεσινή ανάλυσή του, τονίζοντας πως «ο τραπεζικός κλάδος υστερεί σημαντικά αν κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα, μιας και κινήθηκε με αισθητή καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Μπροστά μας έχουμε τη διάθεση των μετοχών της HelleniQ Energy και της Εθνικής, διαδικασίες που μόλις ολοκληρωθούν, μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για τη μελλοντική αποκρατικοποίησή τους».

Μάλιστα για την HelleniQ Energy σημειώνει ότι μπορεί να είναι και η μετοχή του 2025 από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ο χρηματιστής επισημαίνει πως έχει μείνει αισθητά πίσω και αργά ή γρήγορα θα δούμε να αυξάνεται το ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο αυτό, μετοχές όπως Intracom Holdings, AustriaCard και Lavipharm είναι έτοιμες να δοκιμάσουν και πάλι ανοδική κίνηση.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ -ΜΠΕ

Στον όμιλο Viohalco, η μητρική φαίνεται να ξυπνάει και να προσπαθεί να κλείσει το χάσμα με την θυγατρική Cenergy Holdigns, ενώ ο κλάδος της πληροφορικής πλέον θα είναι πιο φτωχός μετά την αποχώρηση των Entersoft και Epsilon Net. Επίσης σημειώνει πως η Ideal Holdings ξύπνησε μετά την ανακοίνωση της επιστροφής κεφαλαίου 20 σεντς, με τον τίτλο να έχει τις προοπτικές για αισθητά υψηλότερα επίπεδα.

Αντίστοιχα και ο Ελλάκτωρ μπροστά του έχει 0,50 ευρώ επιστροφή και μέχρι και πριν την αποκοπή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, χωρίς παρ’ όλα αυτά να φαίνεται growth στον ορίζοντα. Η ΓΕΚ Τέρνα διασπάει σημαντικό μεσοπρόθεσμο επίπεδο μηνών με στόχο δύο ευρώ υψηλότερα, σε πρώτη φάση, ενώ η Lamda Development δοκιμάζει να κατοχυρώσει το πολύ σημαντικό επίπεδο των 7,14 ευρώ, που θα της δώσει ώθηση, αν τα καταφέρει.

Για τα τεχνικά δεδομένα, ο κ. Ζαχαράκης επισημαίνει πως οι 1.430 μονάδες γίνονται σημαντική κοντινή στήριξη και πλέον λείπει μία κατοχύρωση των 1.462 μονάδων για να μπορέσει ξανά η αγορά να κάνει κίνηση προς τις 1.500 μονάδες, ενώ θυμίζει πως ο στόχος για το σύνολο του 2024 είναι πάνω από τις 1.600 μονάδες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ