Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΖ. Ράπτη από Ινστιτούτο Παστέρ: Στηρίζουμε έμπρακτα τον εθνικό πυλώνα για τη...

Ζ. Ράπτη από Ινστιτούτο Παστέρ: Στηρίζουμε έμπρακτα τον εθνικό πυλώνα για τη δημόσια Υγεία

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, επισκέφτηκε σήμερα η Υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Τάσο Γαϊτάνη και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Γεώργιο Χρούσο και την Αντιπρόεδρο Ευδοκία Καραγκούνη, τα μέλη του Δ.Σ., τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους των τμημάτων του Ινστιτούτου για τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται, καθώς και για το ερευνητικό έργο που παράγεται.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ) αποτελεί ένα σύγχρονο Ερευνητικό Κέντρο, ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης για θέματα Έρευνας και το Υπουργείο Υγείας για θέματα Δημόσιας Υγείας.

Οι πόροι του Ινστιτούτου προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση, από ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις ερευνητικών έργων και προγραμμάτων και από ίδια έσοδα, προερχόμενα από τις οικονομικές δραστηριότητες του Τμήματος Διάγνωσης και της Μονάδας Εμβολίων.

Μάλιστα, το χρονικό διάστημα 2020-2024 υλοποίησε συνολικά 89 ερευνητικά προγράμματα, που χρηματοδοτήθηκαν από εθνικούς, διεθνείς και ιδιωτικούς πόρους συνολικού ύψους 40,5 εκατ. ευρώ.

Μετά την ενημερωτική συνάντηση, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη δήλωσε:

«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ λειτουργεί στη χώρα μας από το 1920 και είναι μέλος του διεθνούς δικτύου των Ινστιτούτων Παστέρ, που διαθέτει Ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ αποτελεί έναν εθνικό πυλώνα για τη δημόσια υγεία, καθώς ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την προμήθεια εμβολίων.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζουμε το ερευνητικό αυτό κέντρο και εξασφαλίσαμε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ τόσο για την προμήθεια εξοπλισμού, όσο και για την κατασκευή νέου κτηρίου, όπου ουσιαστικά κατευθύνεται και λειτουργεί η βασική έρευνα, αλλά και η παραγωγή των δραστηριοτήτων του.

Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, όλοι γνωρίζουμε πόσο συνέβαλαν στη στήριξη της Δημόσιας Υγείας κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Τάσος Γαϊτάνης τόνισε:

«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς για την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, αλλά και για τη χώρα μας. Εδώ και 105 χρόνια, προάγει τη Δημόσια Υγεία και υποστηρίζει το κοινωνικό σύνολο.

Σήμερα, μαζί με την Υφυπουργό Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το σημαντικό ερευνητικό έργο που γίνεται στα εργαστήρια του και να ενημερωθούμε από το επιστημονικό προσωπικό για το σύνολο των δράσεων του. Είμαστε δίπλα στους Φορείς μας.

Προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουν να ασκούν το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο τους, προς όφελος όλων μας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Γιώργος Χρούσος, η Αντιπρόεδρος Ευδοκία Καραγκούνη, η Γενική Διευθύντρια Παρασκευή Ζησιμοπούλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Οικονομικών Ευγενία Κωνσταντάκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης Χριστίνα Οικονομοπούλου, ο Υπεύθυνος Μονάδας Εμβολίων Διονύσιος Σγούρας, ο Υπεύθυνος Τμήματος Διάγνωσης Εμμανουήλ Αγγελάκης, η Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικής Στήριξης και Μηχανογράφησης Αγγελική Λυμπεροπούλου, οι Διευθύντριες Ερευνών Δήμητρα Θωμαΐδου και Lesley Probert, η Πρόεδρος του ΕΣΙ Σίσσυ Κολυβά και η εκπρόσωπος Μικροβιολογίας Ουρανία Γεωργοπούλου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ