Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΖακ Κωστόπουλος: Καταθέτει σήμερα η δεύτερη ιατροδικαστής

Ζακ Κωστόπουλος: Καταθέτει σήμερα η δεύτερη ιατροδικαστής

Η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού που συνυπογράφει, με τον συνάδελφό της Νίκο Καλόγρηα, την έκθεση για τις αιτίες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου αναμένεται να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) ενώπιον του οποίου συνεχίζεται σήμερα η δίκη των έξι κατηγορουμένων για τον αποτρόπαιο θάνατο του ακτιβιστή στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος πριν από τρία χρόνια.

Σημειώνεται πως έχει προηγηθεί η κατάθεση του κ. Καλόγρηα, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός πως ο 33χρονος δεν εμφάνιζε καμία παθολογία και πως ο θάνατός του συνδέεται με τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε.

«Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος “έκανε” ένα ισχαιμικό επεισόδιο μετά από πολλαπλές κακώσεις» όπως τόνισε ο μάρτυρας εξηγώντας πως ο κόσμος το λέει απλά «έμφραγμα και πρόκειται γα μειωμένη οξυγόνωση του μυοκαρδίου», είπε ο ιατροδικαστής επισημαίνοντας πολλές φορές πως από την ενδελεχή εξέταση που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία «αποκλείστηκαν άλλοι μηχανισμοί, παθολογικοί, τοξικολογικοί κλπ, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα».

 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ