Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕυρώπη μέσω ψυχαναλυτή...

Ευρώπη μέσω ψυχαναλυτή…

Η τελευταία αγωνιστική της Super League, αφού ήταν της κανονικής περιόδου (τελευταία), θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως μας αφήνει ακόμα κάποιες σημαντικές εκκρεμότητες. Θα ξεκινήσω από τη μόνη που  δεν χωρά συζήτηση και θέλει τον Ολυμπιακό βέβαιο πρωταθλητή. Πάμε παρακάτω.

Για να κλείσουμε αυτή τη σύντομη, στην παρούσα φάση, συζήτηση για τους «ερυθρόλευκους» μπορούμε να πούμε πως δεν βγήκαν στο Κλεάνθης Βικελίδης με την ένταση και το πάθος που θα έπρεπε να τους υπαγορεύει το ειδικό βάρος της ομάδας. Ηττήθηκαν πάντως από μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γκάμα.

Η μάχη της Ευρώπης θα παιχτεί μεταξύ ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκού.

Θεωρώ σημαντική παράμετρο την ψυχική κατάσταση της κάθε ομάδας στο σύνολό της, η οποία μπορεί να προηγηθεί στους λόγους που θα μετρήσουν έως τον τελικό τους στόχο.

Η ΑΕΚ σήμερα τονώθηκε ψυχολογικά ενόψει play off, κυρίως επειδή βρέθηκε λύση στις στημένες εκτελέσεις με την κεφαλιά του Τζαβέλα.

Ο Άρης με τον Μπούργος μετράει 3/3 νίκες και μάλιστα η μία επί του Ολυμπιακού, κατά συνέπεια θα μπει στο μίνι τουρνουά των δέκα αγωνιστικών με απρόσμενα ενισχυμένη ψυχολογία, σε σχέση με εκείνη που τον συνόδευε πριν ένα μήνα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε ένα βαθμολογικά πολύ σημαντικό παιχνίδι, επειδή κατάλαβε –επιτέλους- ότι πρέπει να αξιοποιεί τα όπλα του επιθετικά από τα άκρα. Ακόμη κι αν χρειάζεται να προκύψουν φάσεις από τον μη υπολογίσιμο για βασικό Χατζηγιοβάννη, που πέρασε ως αλλαγή.

Αυτή η κίνηση από τα άκρα, με το γύρισμα – σέντρα που μπορεί να βγάλει γκολ, έγινε μία φορά σε εκτός έδρας ματς από τον Βιγιαφάνιες στη Νεάπολη και χάρισε με το γκολ του Αϊτόρ τους τρεις βαθμούς και τώρα στο Περιστέρι με τον Χατζηγιοβάννη, που είχε επιτέλους διάθεση.  

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό για τη δική του ψυχολογική τόνωση, να πάρει τρίποντο σε ματς που δεν ήταν καλός και μάλιστα εκτός έδρας. Σε αυτό βοηθάει η διαφορά επιπέδου του Παλάσιος με όλους τους υπόλοιπους…

Ο ΟΦΗ, είτε μπει τελικά στα play off, είτε μείνει εκτός εάν δικαιωθεί ο ΠΑΣ, οφείλει να παραδεχθεί πως με τον Νίκο Νιόπλια λειτουργεί ως σοβαρή ομάδα, που σέβεται την ιστορία της. Θυμίζω απλά πως πέρυσι τη γλίτωσε φτινά στο τέλος… ‘

Ο Νιόπλιας δίνει σπάνια μαθήματα ήθους, όπως και σήμερα όταν αναγνώρισε πως ο ΠΑΣ Γιάννινα συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς στο γήπεδο, αλλά λόγω της αφαίρεσης βαθμών (κι αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή σε δεύτερο βαθμό) δεν θα λάβει μέρος στα playoff.

Και κάτι ακόμη, για το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω ποια άλλη τιμωρία μπορεί να θεσμοθετηθεί κανονιστικά στη διάρκεια του πρωταθλήματος για τις ομάδες, όμως αυτή η ιστορία με την αφαίρεση βαθμών, η οποία κρατάει σε εκκρεμότητα ολόκληρη τη Λίγκα, ενώ αυτή έχει ολοκληρώσει τις 26 αγωνιστικές, είναι κωμωδία..

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ