Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕυρωζώνη: Σε υψηλό οκτώ μηνών ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες

Ευρωζώνη: Σε υψηλό οκτώ μηνών ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες

Ενισχύθηκε τον Απρίλιο η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών, δίνοντας νέα ώθηση στην Ευρωζώνη την ίδια στιγμή που η επιβράδυνση του μεταποιητικού κλάδου συνεχίστηκε, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η S&P Global.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της S&P Global, ο οποίος αντανακλά την πορεία των μεταποιητικών εταιρειών και των εταιρειών παροχής υπηρεσιών, αυξήθηκε στις 55,8 μονάδες από 54,9 τον Μάρτιο.

Ο δείκτης PMI για τον τομέα των υπηρεσιών έκανε άλμα στις 57,7 μονάδες από 55,6 τον Μάρτιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Αντίθετα, ο PMI για τον μεταποιητικό τομέα μειώθηκε στις 55,5 μονάδες, που είναι χαμηλό επίπεδο 15 μηνών.

«Η οικονομία της Ευρωζώνης έδειξε απρόσμενη ανθεκτικότητα εν όψει του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας, χάρη σε νέα έκρηξη δραστηριότητας του τομέα των υπηρεσιών καθώς τα περιοριστικά μέτρα για το κορονοϊό χαλάρωσαν περαιτέρω στη διάρκεια του Απριλίου», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global, Κρις Γουίλιαμσον.

Με τους περιορισμούς για την εξάπλωση της COVID-19 να μειώνονται και τη ζωή να επανέρχεται σε κάποιας μορφής κανονικότητα, η αισιοδοξία βελτιώθηκε και ο δείκτης προσδοκιών των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών αυξήθηκε στις 62,3 από 60,8 μονάδες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ