Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕπίσκεψη του Ν. Χαρδαλιά σε μονάδες και εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων στον...

Επίσκεψη του Ν. Χαρδαλιά σε μονάδες και εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων στον Αυλώνα Αττικής

Τις έδρες του κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), του 691 Βιομηχανικού Εργοστασίου Βάσης (691 ΒΕΒ) και του 2ου Τάγματος Υλικού (2ο ΤΥΛ) στον Αυλώνα Αττικής επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όπου ενημερώθηκε από τους διοικητές ταξίαρχο Ιωάννη Δέλλα, αντισυνταγματάρχη Χρήστο Βάλτσιο και αντισυνταγματάρχη Γεώργιο Φωτιά -αντίστοιχα- για την οργάνωση, την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητες των μονάδων. Επίσης περιηγήθηκε στους χώρους, τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη, οπλίτες θητείας και πολιτικό προσωπικό.

Περαιτέρω ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τον εξομοιωτή βολής άρματος LEO1A5 στο κέντρο Εξομοιωτών του ΚΕΤΘ και παρακολούθησε στατική έκθεση αρματικού δυναμικού του ελληνικού Στρατού στη σχολή Τεθωρακισμένων.

Τέλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Αποθήκης Ιατρικού Υλικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που βρίσκονται στην έδρα του 2ου ΤΥΛ στο στρατόπεδο «ΜΑΧΑΙΡΑ», όπου τηρείται μέρος του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού σε ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας αποθεματικού κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, μέσω του οποίου τα κράτη-μέλη του ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας διασφαλίζουν επαρκή αποθέματα και άμεση διανομή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο (rescEU stockpiling).

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν κατά περίπτωση ο διευθυντής της διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ο υποδιοικητής της ΑΣΔΥΣ υποστράτηγος Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο διοικητής της διοίκησης Υποστήριξης Βάσης υποστράτηγος Αθανάσιος Σαπλαούρας και ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ