Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕπίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, στα Χανιά και...

Επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, στα Χανιά και το Ρέθυμνο

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου 2024 στην Κρήτη και συγκεκριμένα στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα. 

Αρχικά, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, συνοδευόμενος και από τους Βουλευτές Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, όπου παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγου, κ. Νικολάου Σπυριδάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων, Ταξίαρχου Γεωργίου Μαστραντωνάκη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη και συζητήθηκαν πολλά από τα σημαντικά θέματα που αφορούν το σώμα της αστυνομίας, αλλά και γενικότερα την ασφάλεια στην περιοχή. 

Επιπλέον, βρέθηκε και στο γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργεί στην Δ.Α. Χανίων, όπου ενημερώθηκε από τους επικεφαλής για τα σημαντικά αποτελέσματα που επιτυγχάνονται, τόσο σε επίπεδο καταστολής όσο και αποτροπής των αυξημένων περιστατικών, τους πρώτους 6 μήνες του 2024. 

«Πρόκειται για μία περιοχή με πολύ μεγάλες προκλήσεις και απαιτήσεις σε όλα τα θέματα. Θέματα τροχαίων παραβάσεων και ατυχημάτων, όπου έχουμε ενισχύσει σημαντικά την παρουσία των δυνάμεων της Τροχαίας για την άμεση βεβαίωση παραβάσεων. Θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό, την ασφάλεια στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, τους ασφαλείς έλεγχους στα Πανεπιστήμια της περιοχής, αλλά και θέματα ενδοοικογενειακής βίας, όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση καταγγελιών και συλλήψεων, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχουμε καταφέρει να «σπάσουμε» τη σιωπή και να κάνουμε τα θύματα να μιλάνε και να καταγγέλλουν. Ενημερώθηκα επίσης για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιτελούν τα καθήκοντά τους με προσήλωση, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, καταφέρνοντας σημαντικές επιτυχίες σε επίπεδο εγκληματικών οργανώσεων και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ ζήτησα ακόμη πιο εντατική προσπάθεια, ώστε να είμαστε διαρκώς δίπλα στον πολίτη, χτίζοντας μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μαζί του, και κάνοντας πράξη το δόγμα που θέλουμε να υπηρετήσουμε, για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα, μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Συνεχίζουμε τέλος, τις ενέργειες ενίσχυσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με στελεχιακό δυναμικό, ενώ πρόσφατα με έκτακτες διαταγές είχαμε ενίσχυση με δόκιμους αστυνομικούς και ειδικά στα σημεία που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και έντονη τουριστική κίνηση, όπως είναι ο Αερολιμένας Χανίων, ενώ διαρκώς αξιολογούμε τις ανάγκες που υφίστανται και όπου χρειάζεται γίνονται οι απαραίτητες ενισχύσεις, από άλλες υπηρεσίες και διευθύνσεις», τόνισε ο κ. Υφυπουργός. 

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, ο κ. Νικολακόπουλος συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλλογιάννη, είχε συνάντηση, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγου, Νικολάου Σπυριδάκη, με τον Διευθυντή Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχο Εμμανουήλ Παπαδάκη, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τις απαραίτητες ενέργειες για την ακόμη εντονότερη εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας σε μία τόσο αναπτυγμένη περιοχή, τις επιχειρησιακές ανάγκες που υπάρχουν, αλλά και την αναγκαία εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων, ενός νομού της Κρήτης με έντονο τουριστικό στοιχείο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Θέλω να τονίσω, ότι ο πολίτης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, καθώς ήδη οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο καταφέρνουν σημαντικές επιτυχίες. Παρόλο αυτά, όταν μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών δεν χωρούν εφησυχασμοί, αλλά επιβάλλεται ακόμη πιο διαρκής και έντονη παρουσία, ειδικά στα σημεία που εκδηλώνονται συχνότερα περιστατικά και υπάρχουν φαινόμενα παραβατικότητας. Γι’ αυτό και ζήτησα ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., θέτοντας το κυρίαρχο δόγμα για εμάς, βάσει του οποίου η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα, δείχνοντας ταυτόχρονα μηδενική ανοχή στην ανομία και την εγκληματικότητα, ενώ βασικός στόχος είναι να κάνουμε συνεχώς καλύτερη και αποτελεσματικότερη την Ελληνική Αστυνομία, και κυρίως «παρούσα» διαρκώς κοντά στους πολίτες», υποστήριξε ο κ. Υφυπουργός.

Ο κ. Νικολακόπουλος, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κρήτη,  βρέθηκε επίσης στα δύο Σωφρονιστικά Καταστήματα που λειτουργούν στο νομό Χανίων. Αρχικά επισκέφθηκε το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων, όπου έγινε δεκτός από την Διευθύντρια κα. Δήμητρα Δρακάκη και παρακολούθησε πολλές από τις αγροτικές εργασίες αλλά και εργασίες παραγωγής αρκετών προϊόντων από τους κρατουμένους, μέσω των οποίων καλύπτουν και τις δικές τους ανάγκες, ενώ τροφοδοτούν με ψωμί και γλυκά το νοσοκομείο, αλλά και την κλειστή φυλακή Χανίων. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα Χανίων, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής, κ. Χάρης Κιουμουρτζής και συζήτησαν για τα σημαντικά ζητήματα που άπτονται της ασφαλούς καθημερινής διαβίωσης προσωπικού και κρατουμένων. Επιπλέον, εκεί επισκέφθηκε τις εκπαιδευτικές δομές που λειτουργούν, διαπιστώνοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη επιπλέον ενίσχυσής τους. Τέλος, σε συνάντηση που είχε με τον Ιερέα του Καταστήματος, στάθηκε στο σημαντικό ρόλο και το έργο προσφοράς της εκκλησίας, στην επανένταξη των κρατουμένων. 

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια διαρκούς ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού του Σωφρονιστικού μας Συστήματος και στην Κρήτη, με στόχο ένα νέο, σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, ανθρωποκεντρικό Σωφρονιστικό Σύστημα και σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινούμαστε. Ενημερώθηκα από τις διοικήσεις και το προσωπικό, τόσο του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς Χανίων, όσο και του Σωφρονιστικού Καταστήματος στα Χανιά, για τα θέματα που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν κυρίως με ζητήματα που άπτονται της ασφαλούς καθημερινής διαβίωσης προσωπικού και κρατουμένων. Στοχεύουμε μέσα από την εφαρμογή μίας σύγχρονης Σωφρονιστικής Πολιτικής, στις καλύτερες συνθήκες κράτησης, στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στην στήριξη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης και άλλων παραγωγικών δράσεων εντός των Καταστημάτων, που συμβάλλουν στην κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ