Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕξαγορών συνέχεια για την Ikos Resorts

Εξαγορών συνέχεια για την Ikos Resorts

Συνεχίζει την δυναμική του επέκταση ο διεθνής όμιλος με το «ελληνικό DNA», Ikos Resorts, δρομολογώντας το άνοιγμα του δεύτερου resort του στην ισπανική αγορά. Ο λόγος για την πρόσφατη συμφωνία εξαγοράς του πολυτελούς ξενοδοχείου Blau Porto Petro, στη Μαγιόρκα από την ισπανική Group Roxa, το ύψος της οποίας φέρεται να ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Η νέα πεντάστερη μονάδα, δυναμικότητας 319 δωματίων, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της υπό νέα επωνυμία (Ikos Porto Petro) τον Απρίλιο του 2023. Στόχος είναι ωστόσο να αυξήσει την δυναμικότητά του σε 434 δωμάτια έως το 2024.

«Η είσοδος στη Μαγιόρκα, έναν από τους πιο εμβληματικούς προορισμούς διεθνώς και ειδικά η ιδιωτικότητα του Porto Petro παρέχει στον όμιλο ένα ασύγκριτο περιβάλλον, έτσι ώστε οι επισκέπτες των Ikos Resots να απολαύσουν στο έπακρο εμπειρίες ανώτερου επιπέδου» ανέφερε σχετικά ο Luis Herault, CEO της Ikos Iberia.

Να θυμίσουμε ότι το Porto Petro αποτελεί την δεύτερη μονάδα της εταιρείας στον δημοφιλέστερο προορισμό της Μεσογείου, δεδομένου ότι φέτος εγκαινιάστηκε στην Ισπανία το εξίσου πολυτελές all-inclusive Ikos Andalusia. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος προορισμός εκτός συνόρων που επεκτείνεται ο όμιλος. Σε φάση ανάπτυξης βρίσκεται και μια ακόμα μονάδα στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν και τα σχέδιά εντός Ελλάδος. Πέρα από τις 9 μονάδες που λειτουργούν ήδη σε Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, σε φάση ανάπτυξης βρίσκεται και το πρώην Club Med στην Κέρκυρα, όπου θα λειτουργήσει ως πεντάστερο υπό την επωνυμία «Ikos Odisia», στη θέση Ύψος, κοντά στο υφιστάμενο «Ikos Dassia». Παράλληλα μάλιστα σχεδιάζει την απόβασή του και στην Κρήτη, συγκεκριμένα στο νομό Χανίων, όπου πρόσφατα αγόρασε μεγάλη έκταση σε περιοχή δυτικά της πόλης.

Το νέο επενδυτικό πρότζεκτ έρχεται σε συνέχεια της ενοποίησης όλων των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου αλλά και της έκδοσης ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ με διάρκεια τα 5,5 έτη, η οποία είχε ως στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ