Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕμπορικός Σύλλογος Αθήνας: Ευελπιστούμε στις ενδιάμεσες εκπτώσεις 

Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας: Ευελπιστούμε στις ενδιάμεσες εκπτώσεις 

Με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις να ξεκινούν στις 3 Μαΐου και να ολοκληρώνονται στις 15, ο εμπορικός κόσμος εκφράζει την ελπίδα ότι οι καταναλωτές θα προσέλθουν στα καταστήματα προκειμένου να αναστραφεί η αρνητική εικόνα της αγοράς.

«Οι τιμές είναι ήδη καλές και θα γίνουν ακόμα καλύτερες. Το κλίμα το προηγούμενο διάστημα δεν είχε θετικό πρόσημο. Το τρίπτυχο ακρίβειας στο σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα μεταφοράς και στην θέρμανση έχει «φάει» όλο το εισόδημα του καταναλωτή και δεν είχε διαθέσιμο για να κάνει τις αγορές του Πάσχα. Το πρόσημο ήταν αρνητικό, συνεχίζει η άσχημη κατάσταση από την αρχή του χρόνου και γι’ αυτό έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στις εκπτώσεις και στην αρχή της τουριστικής σεζόν» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Μάκης Σαββίδης.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις είχαν δημιουργηθεί, εξήγησε, για να προσφερθούν σε καλύτερες τιμές τα προϊόντα της σεζόν, δηλαδή την άνοιξη και τον Σεπτέμβριο να διατεθούν προϊόντα ανοιξιάτικα και φθινοπωρινά. «Τώρα θεωρώ ότι θα είναι μικρής έκτασης επειδή δεν έχουν προμηθευτεί πολλά προϊόντα της σεζόν οι επιχειρήσεις. Θα είναι τα χειμωνιάτικα και τα περσινά ανοιξιάτικα. Πάντως οι καταναλωτές θα βρουν ποικιλία και καλές τιμές» ανέφερε ο κ. Σαββίδης.

«Αν συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κατάσταση με το κόστος της ενέργειας πάρα πολλοί δεν θα αντέξουν μετά το καλοκαίρι. Ήδη πολλές μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και μεσαίες και μικρές βλέπουμε ότι παρατείνουν την πίστωση επειδή αδυνατούν να αποπληρώσουν τους προμηθευτές τους. Αυτό αν συνεχιστεί και πέρα του καλοκαιριού, θα έχουμε σοβαρά θέματα στην αγορά.  Γι’ αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να δει από πριν το πρόβλημα και να βοηθήσει τις εμπορικές επιχειρήσεις ρυθμίζοντας όλα τα χρέη» επισήμανε τέλος ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, αναφερόμενος στην οικονομική δυσχέρεια των επιχειρήσεων, ως αποτέλεσμα των διαδοχικών κρίσεων στην οικονομία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ