Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΜΕΤΑΦΟΡΕΣ«Ελ. Βενιζέλος»: Πετάει με προορισμό το Χρηματιστήριο 

«Ελ. Βενιζέλος»: Πετάει με προορισμό το Χρηματιστήριο 

Αλλαγή πορείας για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά στην πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Η στασιμότητα του διαγωνισμού, ο οποίος μετρά τρία χρόνια και εννέα ενδιαφερόμενους ήδη όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης φαίνεται ότι οδήγησε στην απόφαση για αλλαγές στον τρόπο διάθεσης του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). 

Ένα από τα πολύ ισχυρά σενάρια όπως φαίνεται είναι η είσοδος του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο μέσω του οποίου θα γίνει προσπάθεια εκ νέου διάθεσης του παραπάνω ποσοστού. Σε αυτή την περίπτωση ακυρώνεται αυτομάτως η τρέχουσα διαγωνιστική διαδικασία. Σε περίπτωση που επιλεγεί αυτή η λύση θα πρέπει να προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση, η οποία όμως παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα δρομολογηθεί και με τι χρονικό ορίζοντα. 

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τις επιδόσεις του αεροδρομίου της Αθήνας. Όπως είπε είναι σημαντικοί και πολύ ενθαρρυντικοί οι ρυθμοί ανακάμψης που καταγράφονται. «Είναι πολύ παραπάνω από όποιο άλλο αεροδρόμιο στην Ευρώπη και είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα επανήλθε ο ΔΑΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στη διοίκηση του αεροδρομίου για την οποία τόνισε ότι λειτουργεί υποδειγματικά το αεροδρόμιο και αυτό φαίνεται καθώς παρά του ότι τα ποσοστά επιβατικής κίνησης επανήλθαν στα επίπεδα του 2019, δεν βλέπουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ