Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αύριο... κληρώνει

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αύριο… κληρώνει

Ούτε τον 15Αύγουστο δεν κόπασε η “μάχη” μεταξύ Reggeborgh και Greenhill, στα ενδότερα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. 

Με την πλευρά των Ολλανδών, να ενισχύει τις θέσεις της αγοράζοντας μετοχές της εταιρείας, μέσω του χρηματιστηρίου και με αυτήν των Μπάκου-Καϋμενάκη να ανακοινώνουν- την προηγούμενη εβδομάδα- την περαιτέρω ενίσχυση της μετοχικής τους θέσης.   

Ετσι, τα δύο στρατόπεδα διαθέτουν το μεν πρώτο το 31,15% του μ.κ (αν συνεκτιμηθεί το δικαίωμα αγοράς, για το 3,187% των μετοχών, το δε δεύτερο λίγο πάνω από το 29,10% (χωρίς να είναι γνωστό, εάν οι εφοπλιστές αγόρασαν την Παρασκευή-Δευτέρα και άλλες).   

Η προσοχή, πλέον, μεταφέρεται στο Πρωτοδικείο (όπου αύριο Τρίτη 17 Αυγούστου) αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τους 2 εφοπλιστές, για ακύρωση της γ.σ (της 22ας Ιουνίου), οπότε εγκρίθηκε η αμκ. Η πλευρά των 2 υποστηρίζει, πως παράτυπα δεν τους επιτράπηκε να ασκήσουν δικαίωμα ψήφου, για μετοχές που είχαν δεσμευθεί ως ενέχυρο από το fund Farallon.    

Οπερ, αύριο “κληρώνει” και βλέπουμε. Πάντως, λόγω της κόντρας των 2 πλευρών και των εκατέρωθεν αγορών, για τη μετοχή έχει καταγραφεί ένα ράλι 10,82% μόλις σε μία εβδομάδα.  

Μάλιστα, στην συνεδρίαση της Δευτέρας η μετοχή αντέδρασε έως τα 1,535 ευρώ, που είναι και “υψηλή τιμή” 52 εβδομάδων.    

– ο…κουμπάρος- 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ