Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕλλάδα-Σερβία 11-12: Αποκλεισμός-σοκ της εθνικής πόλο στο τελευταίο σουτ!

Ελλάδα-Σερβία 11-12: Αποκλεισμός-σοκ της εθνικής πόλο στο τελευταίο σουτ!

Η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών πήγε στο Παρίσι προκειμένου να γράψει ιστορία για ακόμη μία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν το κατάφερε διότι, η τύχη δεν ήταν με το μέρος της καθώς η συνολική της προσπάθεια κρίθηκε άδικα από ένα σουτ στα τελευταία 2 δευτερόλεπτα! Αυτό το γκολ “έγραψε” το τελικό 12-11 υπέρ των σέρβων και κράτησε την Ελλάδα, τη φιναλίστ των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων, μακριά από τα μετάλλια.

Οι διεθνείς βέβαια το πίστευαν, δικαίως, διότι έχουν ποιότητα και ομάδα απολύτως ανταγωνιστική. Σε ένα ντέρμπι όμως κόντρα στη Σερβία είναι πολλοί και διαφορετικοί οι παράγοντες που κρίνουν μία πρόκριση. Τις περισσότερες φορές κάποιες λεπτομέρειες. Αυτή τη φορά ένα buzzer beater των σέρβων.

Ο στεναχωρημένος ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος δήλωσε: “Δεν καταφέραμε να ξεφύγουμε στο σκορ, διότι είναι έτσι αυτά τα παιχνίδια. Χάσαμε με ένα τρόπο που αδικεί όλη την προσπάθειά μας. Ήταν δίκαιο να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι όπως εξελίχθηκε. Περιμέναμε ότι θα παίξουν δυνατά οι σέρβοι διότι δεν έχουν κερδίσει τίποτα μετά τους προηγούμενους Ολυμπιακούς. Το να χάνεις με ένα γκολ από τη σέντρα δεν θα πω ότι είναι άδικο, όμως είναι κρίμα. Ο τρόπος που χάσαμε και δεν θα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Ίσως θα μπορούσαμε καλύτερες άμυνες στον παίκτη λιγότερο, όπως με την Ιταλία. Είμασταν τόσο κοντά να βρεθούμε σε λίγες ημέρες σε μία γιορτή, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κρίμα“.

Στη διάρκεια του αγώνα, το πρες ψηλά των σέρβων νικήθηκε από την εθνική μας χάρη σε δύο παράγοντες. Τις αποβολές που κέρδισε το πολύ δυνατό δίδυμο των Κάκαρη-Νικολαϊδη, αλλά και χάρη στα μεγάλα σουτ του Δημήτρη Σκουμπάκη.

Μέτρησε ασφαλώς και η ελληνική πολυφωνία στο σκοράρισμα. Οι 9 από τους 11 της εθνικής βρήκαν δίχτυα, προκαλώντας αδυναμία στις αμυντικές τοποθετήσεις των σέρβων, που δεν ήξεραν σε ποιον έλληνα αντίπαλο να εστιάσουν.

Σημαντικότερος ανασταλτικά για τους σέρβους ο τερματοφύλακας Φιλίποβιτς, που έκανε σπουδαίες αποκρούσεις, αλλά και στην επίθεση ο εύστοχος Μάντιτς που σκόραρε πέντε γκολ! Οι δύο τους κράτησαν την εθνική τους ομάδα όρθια στον αγώνα.

Ο αγώνας πήγαινε γκολ γκολ, έως και την τελευταία περίοδο. Οι σέρβοι δυσκολεύτηκαν στις σετ επιθέσεις, όμως βρήκαν δίχτυα κυρίως στον παίκτη παραπάνω.

1.17′ πριν το τέλος, η Σερβία έχασε παραπάνω. Ακολούθησε σουτ άουτ από τον Σκουμπάκη στην ελληνική επίθεση. Οι σέρβοι στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα είχαν σουτ του Ράσοβιτς στο δοκάρι και η Ελλάδα απέκτησε έτσι μία τελευταία ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει τον προημιτελικό στα πέναλτι.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, που είχε χάσει πέναλτι νωρίτερα, μίλησε με την κλάση και την εμπειρία του ισοφαρίζοντας 11-11. Κάπου εκεί όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα κρινόταν στα πέναλτι. Όμως στα τελευταία 2 δευτερόλεπτα η Ελλάδα δέχθηκε γκολ σοκ (!), από τον Γιάκσιτς και έμεινε εκτός ημιτελικών.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ