Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕθνική μπάσκετ: Το...δύσκολο κλίμα δεν αποτρέπει το Σλούκα να παίξει στο Προολυμπιακό

Εθνική μπάσκετ: Το…δύσκολο κλίμα δεν αποτρέπει το Σλούκα να παίξει στο Προολυμπιακό

Οι έλληνες είμαστε…περίεργα πλάσματα! Οργανισμοί προς επεξεργασία, καθώς για να μας…εξηγήσεις δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις και πώς να τελειώσεις. Ο αθλητισμός προσφέρει γήπεδο ατελείωτο με τέτοια παραδείγματα και ένα ακόμη ήδη βρίσκεται μπροστά μας.

Η προετοιμασία για το Προολυμπιακό Τουρνουά του μπάσκετ βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου η εθνική μας ομάδα θα κληθεί να προσπαθήσει για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Αυτή η προσπάθεια έχει κάπως μεγαλύτερο βαθμό υποχρέωσης, διότι θα γίνει εντός των ελληνικών συνόρων, στο ΣΕΦ. Καλά έως εδώ, πάμε όμως και στα πιο δύσκολα…

Πάμε δηλαδή στην κουβέντα που έχει ανοίξει πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι τελικοί του πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και αφορά στην απουσία συνοχής στις τάξεις της εθνικής, εξαιτίας συμπεριφορών στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Το γνωρίζουν και οι πιο άσχετοι πως δεν εντάσσονται άπαντες με καλή διάθεση στην εθνική μας ομάδα και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτώ θα προτιμούσαν να δουν το Προολυμπιακό από την τηλεόραση, για να μην πω να μη το δουν καθόλου κιόλας…

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης δήλωσε προ ημερών με νόημα: “Οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα έξω από το γήπεδο. Πρέπει να μάθουμε τι σημαίνει μάχομαι για την ομάδα μου, για τους τίτλους, για τον κόσμο, την ιδέα. Και τι σημαίνει το ευ αγωνίζεσθαι, όταν τελειώνει αυτό το πράγμα”.

Αγωνιστικές δικαιολογίες υπάρχουν αρκετές, καθώς πρόκειται για μία ομάδα έκτακτης συνθήκης, η οποία θα πρέπει μέσα σε δύο εβδομάδες να προετοιμαστεί, με παίκτες ταλαιπωρημένους από τους αμέτρητους αγώνες στη σεζόν που προηγήθηκε. Το θέμα είναι πως όταν θέλει κανείς να προσφέρει τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες…

Στους εννέα παίκτες που άρχισαν χθες προπονήσεις προστέθηκαν σήμερα (18/06) επιπλέον τέσσερις. Οι Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης τέθηκαν στη διάθεση των προπονητών, ενώ παρακολούθησαν την προπόνηση τακτικής που προηγήθηκε οι Γιάννης και Κώστας Αντετοκούνμπο.

Αύριο αναμένεται να ενσωματωθούν και οι εναπομείναντες της προεπιλογής, οι Παπανικολάου, Μήτογλου, Γουόκαπ και Σλούκας. Η δύσκολη σχέση των δύο τελευταίων, μετά τις εντάσεις στους τελικούς του πρωταθλήματος, δεν είναι ασήμαντη ιστορία. Το κακό είναι πως όταν ξεκινάει σε μία ομάδα πρόβλημα εξαιτίας ενός περιστατικού, εκείνοι που είχαν καταφέρει να συγκρατηθούν απελευθερώνονται επίσης. Με τα χειρότερα αποτελέσματα. Το πλήρωσε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο Euro του 2008, εξαιτίας τη έντασης που είχε προκληθεί στο τέλος του πρωταθλήματος μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Εστιάζοντας στον Κώστα Σλούκα, το μεγάλο πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, θα πρέπει να εκτιμήσουμε τα δεδομένα από την αρχή. Θα ήταν λογικό να πιστεύει κανείς πως οι πιθανότητες της δικής του παρουσίας είναι περιορισμένες, εξαιτίας δύο παραγόντων. Από τη μία η θλάση στον γαστροκνήμιο ταυτόχρονα με τη δική του θέληση να βγάλει το τελευταίο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, χωρίς να έχει αποθεραπευτεί πλήρως, όπως και τελικά έκανε αλλά και, η έντονη αντιπαλότητα των τελικών με αποκορύφωμα το περιστατικό με τον Κάνααν και την…εμπλοκή του Γουόκαπ, ενίσχυσαν την εντύπωση της απουσίας του από το Προολυμπιακό.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν καθώς δεν είναι ασήμαντο για τη διάθεσή του καταρχάς ότι, με τη δική του εντυπωσιακή συνεισφορά ο Παναθηναϊκός σφράγισε την επιστροφή της ομάδας του στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ. Εκεί έρχεται να “δέσει” και το γεγονός ότι ο ίδιος, αποτελεί γέννημα-θρέμμα των μικρών εθνικών ομάδων και αγαπάει το εθνόσημο. Ένας μεγάλος παίκτης που σέβεται τον εαυτό του και αναδείχθηκε MVP σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα δεν γίνεται να μη στηρίξει την προσπάθεια της χώρας του. Το ξέρει και το θέλει.

Επειδή όμως έχουν σημασία και τα ιατρικά ζητήματα, το ρεπορτάζ λέει πως έχει μιλήσει με το Βασίλη Σπανούλη για να τον εντάξει στις προπονήσεις στο τελευταίο τους κομμάτι, προκειμένου να έχει χρόνο αποφόρτισης και αποθεραπείας. Είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να μη λάβει μέρος σε κανένα από τα τρία φιλικά και να παρουσιαστεί στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας απευθείας στα δύο πιο σημαντικά ματς του Προολυμπιακού, τον ημιτελικό και τον τελικό, που θα καθορίσουν την ομάδα που θα πάρει το μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την Παρασκευή στις 20:00 θα διεξαχθεί το πρώτο φιλικό, στο ΣΕΦ απέναντι στην Πολωνία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ