Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕθνική μπάσκετ: Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το Προολυμπιακό

Εθνική μπάσκετ: Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το Προολυμπιακό

Η Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκαν, όμως οι αγώνες μπάσκετ δεν σταματούν καθώς η εθνική μας ομάδα θα διεκδικήσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά, ενός εκ των τεσσάρων, το οποίο θα γίνει στην Ελλάδα και το ΣΕΦ από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου.

Σε ρυθμούς Προολυμπιακού μπαίνει λοιπόν από αύριο (17/06) η εθνική μας, με την προγραμματισμένη πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση των 19 παικτών που έχουν κληθεί από τον Βασίλη Σπανούλη και θα εντάσσονται σταδιακά μέχρι και την Τετάρτη 19/6.

Στις κλήσεις βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κώστας Σλούκας και ο Τόμας Ουόκαπ, ο τελευταίος ως ο νατουραλιζέ της ομάδας. Υπενθυμίζεται πως ο Σλούκας ολοκλήρωσε τους τελικούς της Basket League με θλάση στη γάμπα.

Οι διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δε θα ενταχθούν από αύριο στην προετοιμασία, αλλά θα πάρουν μερικές ημέρες ξεκούρασης, καθώς οι τελικοί ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Τη θέση του Ιωάννη Παπαπέτρου πήρε ο Λευτέρης Μαντζούκας, ενώ στους 19 μπήκε και ο Γιώργος Τανούλης.

Το πρώτο φιλικό θα γίνει την Παρασκευή (21/6) στο ΣΕΦ απέναντι στην Πολωνία, ενώ ακολουθούν τα δύο παιχνίδια για το τουρνουά “Ακρόπολις” (25-27/6) κόντρα σε Μαυροβούνιο και Μπαχάμες.

Οι 19 που έχουν κληθεί στην προετοιμασία της Εθνικής

  1. Κώστας Παπανικολάου
  2. Νικ Καλάθης
  3. Κώστας Σλούκας
  4. Γιαννούλης Λαρεντζάκης
  5. Γιάννης Αντετοκούνμπο
  6. Γιώργος Παπαγιάννης
  7. Μιχάλης Λούντζης
  8. Ντίνος Μήτογλου
  9. Κώστας Αντετοκούνμπο
  10. Δημήτρης Μωραΐτης
  11. Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
  12. Τόμας Γουόκαπ
  13. Γιάννης Κουζέλογλου
  14. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
  15. Βασίλης Τολιόπουλος
  16. Νίκος Χουγκάζ
  17. Λευτέρης Μαντζούκας
  18. Γιώργος Τανούλης
  19. Νεοκλής Αβδάλας

Στο Προολυμπιακό τουρνούα, η εθνική μας θα παίξει στην πρώτη φάση με τη Δομινικανή Δημοκρατία το βράδυ (21:00) της 3ης Ιουλίου και έπειτα με την Αίγυπτο το βράδυ (21:00) της 4ης Ιουλίου. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ