Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕθνική μπάσκετ: Έχασαν και... στράβωσαν!

Εθνική μπάσκετ: Έχασαν και… στράβωσαν!

Στη ζωή προχωράς βήμα βήμα. Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ έδειξε ότι το γνωρίζει και αποκαλύπτει επίσης ότι το έχει κατακτήσει, από τη στιγμή που ανέλαβε την καθοδήγησή της ο Βασίλης Σπανούλης. Με την απόδοσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποκαλύπτονται απλά, αλλά πολύ σημαντικά στοιχεία.

Αυτή η ομάδα, μετά από πολύ καιρό, δείχνει πως γνωρίζει τι θέλει και τι πρέπει να κάνει για να το πετύχει. Κόντρα στην παγκόσμια δύναμη του Καναδά, στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, η Ελλάδα έδειχνε απολύτως ανταγωνιστική. Μπορεί να μην κατάφερε ποτέ να προηγηθεί, έπαιζε ωστόσο με τρόπο ο οποίος αποκάλυπτε το χαρακτήρα της. Είναι χρόνια που τον είχε…κρυμμένο…

Ο Βασίλης Σπανούλης το είπε ξανά, μετά το τέλος του αγώνα. “Δεν έχουμε έρθει στο Παρίσι για εκδρομή…”. Ευθύς και συγκεκριμένος, κι ας έχει μπροστά να παίξει με την Ισπανία και την Αυστραλία. Αυτή τη νοοτροπία την έχει μεταδώσει στους παίκτες του, αφυπνίζοντας τα καλά χαρακτηριστικά τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρακολουθήσαμε κόντρα στους καναδούς, τον καλύτερο Γιάννη Αντετοκούνμπο που έχουμε δει ποτέ με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας. Πολύ απλά διότι ο προπονητής έχει καταφέρει να τον κάνει να λειτουργεί για το ρόλο που περιμένει να ακολουθήσει και ο Γιάννης το κάνει με απρόσμενη συνέπεια.

Τεράστια επιτυχία αυτή η συνεργασία Σπανούλη – Γιάννη, με εκπληκτικά αποτελέσματα για το σύνολο. Ο Γιάννης αισθάνεται πρωταγωνιστής, μέσα από το σχέδιο της ομάδας και παίζει για να κερδίσει! Ήταν στιγμές που έλεγες πως είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης που έχεις δει σε ευρωπαϊκή εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Μαζί ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος δεν κατάφερε να…σκάσει ίχνος χαμόγελου στη συνέντευξη μετά την ήττα. Διότι κανείς τους δεν βολεύτηκε στη συνθήκη ότι αντιμετώπισαν την χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια, η οποία έχει στο ρόστερ της 10 παίκτες από το ΝΒΑ.

Έχασαν και στράβωσαν! Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Σπανούλη, ο οποίος πέρασε στον εγκέφαλο των παικτών του τον απόλυτο βαθμό ανταγωνισμού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ