Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕθνική ΑΧΕ: Παραμένει ο στόχος των 1.500 μονάδων στο Χ.Α. - Οι...

Εθνική ΑΧΕ: Παραμένει ο στόχος των 1.500 μονάδων στο Χ.Α. – Οι πέντε κορυφαίες επιλογές

Την άποψη πως παρά τους κλυδωνισμούς, η μεγάλη εικόνα της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση του ελληνικού χρηματιστηρίου παραμένει θετική, εκτιμώντας μάλιστα ότι ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. θα κλείσει πάνω από τις 1.500 μονάδες το 2024 – αν δεν υπάρξουν ισχυρά σοκ από το εξωτερικό – εκφράζει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Εθνική Χρηματιστηριακή.

Η ΑΧΕ τονίζει πως τα περισσότερα από τα συστατικά που οδήγησαν τις θετικές επιδόσεις των ελληνικών μετοχών το 2023 και από την αρχή του έτους, παραμένουν σε γενικές γραμμές ενεργά. Σε αυτά τα συστατικά, οι αναλυτές περιλαμβάνουν την πολιτική σταθερότητα (σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές), το υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον (αύξηση του ΑΕΠ >2,0%, πολύ πάνω από τους μέσους όρους της ΕΕ), την επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών, τις ελκυστικές αποτιμήσεις (τόσο σε απόλυτη όσο και σε σχετική βάση) και τα ανθεκτικά εταιρικά κέρδη.

Επίσης οι αναλυτές σημειώνουν πως λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη μεταβλητότητα και τους παράγοντες αβεβαιότητας της αγοράς, οι επενδυτές θα πρέπει να βρουν καταφύγιο σε μεγάλες, ρευστοποιήσιμες μετοχές με καλά θεμελιώδη μεγέθη, σαφή διεθνή προσανατολισμό, ισχυρά επιχειρηματικά μοντέλα, βιώσιμα μερίσματα και ελκυστικές αποτιμήσεις, οι οποίες συνδυάζουν χαρακτηριστικά αξίας και ανάπτυξης.

Οι πέντε βασικές επιλογές και οι νέες τιμές – στόχοι

Η Εθνική Χρηματιστηριακή έχει πέντε βασικές επιλογές από το Χ.Α., ενώ συνάμα προχωρά και σε αλλαγές σε τιμές – στόχους αλλά και σε αλλαγές στις συστάσεις για ορισμένες άλλες μετοχές.

Στις πέντε κορυφαίες επιλογές της περιλαμβάνονται οι Aegean Airlines, με τιμή – στόχο στα 19,2 ευρώ και περιθώριο ανόδου άνω του 72%, η Cenergy, με τιμή – στόχο στα 11 ευρώ και περιθώριο ανόδου 13%, η Metlen, με τιμή – στόχο στα 51 ευρώ και περιθώριο ανόδου 46%, η Τιτάν με τιμή – στόχο στα 38,2 ευρώ και περιθώριο ανόδου 29% και η Πειραιώς, με τιμή – στόχο στα 5,3 ευρώ και περιθώριο ανόδου 58%.

Συνάμα, η Εθνική ΑΧΕ προχωρά και σε αλλαγές στις τιμές – στόχους και τις συστάσεις για ορισμένες μετοχές όπως:

ΟΠΑΠ: Τιμή – στόχος τα 19,5 ευρώ (από 18 ευρώ πριν) και σύσταση «outperform»

Jumbo: Τιμή – στόχος τα 35 ευρώ (από 32,30 ευρώ πριν) και σύσταση «outperform»

Αεροδρόμιο: Τιμή – στόχος τα 8,60 (από 8,30 ευρώ πριν) και σύσταση «ουδέτερη»

ElvalHlacor: Τιμή – στόχος τα 2,65 ευρώ (από 2,45 ευρώ πριν) και σύσταση «outperform»

Optima Bank: Τιμή – στόχος είναι στα 12,4 ευρώ (από 10,40 ευρώ πριν) με «ουδέτερη» σύσταση

ΕΧΑΕ: Τιμή – στόχος τα 6,9 ευρώ (από 6,3 ευρώ πριν) με σύσταση «outperform».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ