Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕθνική Αγγλίας: Χαμός με τους δικούς της...ιρλανδούς που νίκησαν την Ιρλανδία!

Εθνική Αγγλίας: Χαμός με τους δικούς της…ιρλανδούς που νίκησαν την Ιρλανδία!

Η Αγγλία θέλει και μοιάζει να μπορεί, να γυρίσει ποδοσφαιρική σελίδα, μετά το χαμένο τελικό στο Euro. Φάνηκε στην πρεμιέρα της στο Nations League με τη νίκη 2-0 επί της Ιρλανδίας στη “Μετά Σάουθγκεϊτ” εποχή. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη φορά μετά από 16 αγώνες όπου η Αγγλία βρήκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος, με την ομάδα να έχει εξαιρετική εικόνα.

Σκόρερ της δύο παίκτες που έχουν παίξει στο παρελθόν και στα τμήματα υποδομής της Ιρλανδίας. Ο Ντέκλαν Ράις και ο Τζακ Γκρίλις. Κάπου εδώ λοιπόν θα μπορούσε να μαντέψει κανείς κάτι συνηθισμένο για τους άγγλους. Πως έχουν μία νέα αφορμή ώστε να παρατείνουν την αιώνια εσωστρέφειά τους. Πολύ περισσότερο αφού και ο προπονητής Λι Κάρσλι, που διαδέχθηκε προσωρινά τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δεν τραγούδησε καν τον εθνικό ύμνο! Ποιο “God save the King;”. Το στόμα του έμεινε κλειστό. Ακολούθησε χαμός!

Είναι απλό και κατανοητό για τους άγγλους. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Αγγλίας, ο γεννημένος στο Μπέρμπινγχαμ Κάρσλι, που ήταν προπονητής της U21 της Αγγλίας από το 2021, ενώ πέρυσι κατέστησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, αλλά έχει εκπροσωπήσει βέβαια και 40 φορές την εθνική Ιρλανδίας ως ποδοσφαιριστής, κράτησε “σφραγισμένα” τα χείλη του.

Η στάση του προκάλεσε σεισμό στα social media! Οργισμένα μηνύματα αναρτήθηκαν εναντίον του, με τον αρθρογράφο της Daily Mail Τζεφ Πάουελ να απαιτεί από την ομοσπονδία να τον απολύσει σήμερα γράφοντας: “Η άρνησή του να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο είναι προδοσία και δεν είναι σε θέση να κάθεται στον πάγκο της Αγγλίας”.

Όπως φάνηκε οι δύο συνεργάτες του, Άσλεϊ Κόουλ και Τζολέον Λέσκοτ δεν αποπειράθηκαν να τον συμβουλεύσουν σχετικά…Ο ίδιος ο Κάρσλεϊ πάντως, οι άγγλοι δημοσιογράφοι γράφουν ότι, θέλησε να δείξει αφοσιωμένος. Βγήκε στο γήπεδο μόνος, αρκετή ώρα πριν οι παίκτες του πατήσουν το χορτάρι για ζέσταμα και μάλιστα μετέφερε ο ίδιος τους κόκκινους και τους άσπρους κώνους για τις ασκήσεις τακτικής. Τίποτα από αυτά φυσικά δεν τον σώζει…

Πάμε και στα των ποδοσφαιριστών διότι υπάρχει… θέμα και εκεί! Στις εξέδρες του Aviva Stadium ιρλανδοί οπαδοί κράτησαν πανό με τις φωτογραφίες των Ράϊς και Γκρίλις και το μήνυμα: “Τα φίδια επέστρεψαν!”.

Ο Ντέκλαν Ράις, που πέτυχε το πρώτο γκολ, δεν το πανηγύρισε καθώς η γιαγιά και ο παππούς του, από την πλευρά του πατέρα, είναι ιρλανδοί, ενώ έχει αγωνιστεί στην εθνική Ιρλανδίας στο παρελθόν.

Ο ποδοσφαιριστής της Άρσνεναλ μετράει 6 συμμετοχές με την Κ17 της Ιρλανδίας, 6 με την Κ19 και 5 με την Κ21, ενώ έχει παίξει τρεις φορές και με την εθνική ανδρών της Ιρλανδίας. Ο 25χρονος μέσος, που έχει γεννηθεί στο Λονδίνο, είναι μέλος των “τριών λιονταριών” από το 2019, μετρώντας έως τώρα 58 συμμετοχές.

Ο 28χρονος γεννημένος στο Μπέρμπινγχαμ Γκρίλις, ο οποίος έμεινε εκτός της αποστολής των “τριών λιονταριών” για το Euro 2024 από τον πρώην προπονητή Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, και εκπροσώπησε την Ιρλανδία σε επίπεδο νέων, κλήθηκε εκ νέου στην εθνική Αγγλίας από τον προσωρινό Λι Κάρσλεϊ, για τους αγώνες με την Ιρλανδία και τη Φινλανδία για τον 2ο όμιλο της League B του Nations League, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα.

Όταν λοιπόν μιλάμε για εσωστρέφεια η ιστορία μας έχει διδάξει πολλές φορές πως η πλευρά της Αγγλίας μπορεί να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό. Κατά τα άλλα πάντως είναι μερικές φορές πολύ απλά τα πράγματα. Αρκεί να έχει κανείς τη διάθεση να τα απλοποιήσει. Το έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και σωστά επικροτήθηκε για την επιλογή του.

Πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Φινλανδία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Γιοβάνοβιτς τραγούδησε τον εθνικό μας ύμνο κατά την ανάκρουση του. Κι ενώ κατάγεται από τη Σερβία, δεν χωρά αμφιβολία πως μετά από τόσα χρόνια η Ελλάδα έχει γίνει δεύτερο σπίτι του. Θέλησε να το δείξει, γι΄αυτό η κάμερα της τηλεοπτικής μετάδοσης έπιασε τον 62χρονο τεχνικό να τραγουδάει τον εθνικό μας ύμνο.

Ο Γιοβάνοβιτς ήρθε στην Ελλάδα το 1989 για λογαριασμό του Ηρακλή, στον οποίο έπαιξε για μια δεκαετία. Εκτός από τα 2,5 χρόνια του στον Παναθηναϊκό, ο σέρβος τεχνικός έχει κοουτσάρει τη Νίκο Βόλου, τον Ηρακλή και την Παναχαϊκή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ