Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΔύο υπερσύγχρονα πλοία μεταφοράς οχημάτων για την Neptune Lines

Δύο υπερσύγχρονα πλοία μεταφοράς οχημάτων για την Neptune Lines

Σε παραγγελία δύο υπερσύγχρονων πλοίων μεταφοράς οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένα για τα ταξίδια μικρών αποστάσεων, προχώρησε η Neptune Lines, συμφερόντων Μελίνας Τραυλού.

Ειδικότερα, η παραγγελία αφορά δύο πλοία, μεταφορικής ικανότητας 4.200 CEU έκαστο, τα οποία θα κατασκευαστούν στο κινεζικό ναυπηγείο Fujian Mawei και αναμένεται να παραδοθούν το 2026.

Τα νέα πλοία, που κατασκευάζονται υπό το Genesis Project, είναι τα δύο πρώτα μιας νέας σειράς που αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Neptune να ενισχύσει το στόλο της την επόμενη δεκαετία, να αυξήσει τη σχετική χωρητικότητα φορτίου κατά 36% σε σχέση με την υπάρχουσα και να μειώσει τις εκπομπές ρύπων για να παραμείνει πολύ μπροστά από τους παγκόσμιους στόχους.

Και τα δύο πλοία διαθέτουν υβριδικά συστήματα ενέργειας, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να χρησιμοποιούν μπαταρίες για την παροχή ενέργειας αιχμής και είναι διπλού καυσίμου ικανά να αξιοποιούν το LNG ή το VLSFO ως καύσιμο για μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG). Ο σχεδιασμός τους έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Deltamarin με τον νορβηγικό νηογνώμονα DNV να έχει αναλάβει την ταξινόμησή τους.

«Η Neptune Lines συνεχίζει να βελτιώνει τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και καύσιμα. Είμαστε αποφασισμένοι να ηγηθούμε της ενεργειακής μετάβασης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, παραμένοντας δεσμευμένοι στο να παρέχουμε προσαρμόσιμες και εξελιγμένες λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και να αντιδρούμε γρήγορα στις απαιτήσεις τους.

Παραμένουμε πιστοί στην αρχή του «Wake Forward», συμπλήρωσε από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Neptune Lines Craig Jasienski.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ