Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΔυναμικό και εξελισσόμενο το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της Παγκρήτιας Τράπεζας

Δυναμικό και εξελισσόμενο το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της Παγκρήτιας Τράπεζας

Ένα δυναμικό και εξελισσόμενο ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο έχει δημιουργήσει η Παγκρήτια Τράπεζα, με ταυτόχρονη αύξηση των καταθέσεων και των παράλληλων εργασιών, καλύπτοντας καθημερινές ανάγκες του ναυτιλιακού πελατολογίου με ανταγωνιστικές υπηρεσίες και τιμολογήσεις.

Πριν από έναν χρόνο η Τράπεζα, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στην Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση, δημιουργώντας τη Διεύθυνση Ναυτιλίας.

Βασικός στόχος της Παγκρήτιας, από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησης της στη ναυτιλία, είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την κάλυψη των εξειδικευμένων επιχειρησιακών αναγκών των ναυτιλιακών εταιρειών και εξατομικευμένα προϊόντα, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Μέσα από την Διεύθυνση Ναυτιλίας, η Παγκρήτια επιδιώκει να εξυπηρετήσει όλο το φάσμα των ναυτιλιακών εταιρειών. Η Διοίκηση της Τράπεζας στελέχωσε με μεθοδικότητα τη Διεύθυνση, με στόχο την προσφορά του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στον πελάτη. 

Το μεγάλο «στοίχημα» για το νέο σχήμα ήταν η άμεση ανταπόκριση, με ταχύτητα και ευελιξία στα αιτήματα των πελατών, ένα στοίχημα που μέχρι σήμερα δείχνει να το κερδίζει. 

Η Παγκρήτια κατάφερε να δημιουργήσει ένα σημαντικό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, αποτελούμενο από μικρούς, μεσαίους αλλά και μεγάλους ναυτιλιακούς οίκους, με ποιοτικό και νεαρό σε ηλικία ενυπόθηκο στόλο.

Η Τράπεζα μέρα με την μέρα κατακτά ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη της αγοράς, με την Διεύθυνση Ναυτιλίας να έχει κλείσει μόλις τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Χαρακτηριστικό της επιτυχημένης εισόδου της Παγκρήτιας στην ναυτιλιακή χρηματοδότηση είναι η παρουσία της, στην λίστα της ετήσιας έκθεσης της Petrofin Research, σύμφωνα με την οποία, διαθέτει χαρτοφυλάκιο στην ελληνική ναυτιλία ύψους 74,25 εκατ. δολαρίων. Ένα χαρτοφυλάκιο που διαρκώς μεγαλώνει.

Στο προσεχές διάστημα η Παγκρήτια Τράπεζα επιθυμεί να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη τόσο του δανειακού χαρτοφυλακίου της, όσο και στις παράλληλες εργασίες, με υιοθέτηση συνεχώς καλύτερων πρακτικών της αγοράς, θέλοντας να αποτελέσει ένα «υπολογίσιμο παίχτη» στην τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ