Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔιπλωματικές πηγές: Ο Κυρ. Μητσοτάκης ουδέποτε συζήτησε θέματα που αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα

Διπλωματικές πηγές: Ο Κυρ. Μητσοτάκης ουδέποτε συζήτησε θέματα που αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα

«O Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε συζήτησε ή αποδέχτηκε συζήτηση για θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες και κυριαρχικά θέματα της χώρας στη συζήτηση μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ», ξεκαθαρίζουν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συζήτηση που έλαβε χώρα μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, οι δύο πλευρές έθεσαν διάφορα θέματα εξηγούν οι διπλωματικές πηγές.

Μεταξύ αυτών, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε και το ζήτημα των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου στην Ροδόπη κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο. «Σε σχέση με το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που διαχρονικά θέτει η τουρκική πλευρά, ο Έλληνας πρωθυπουργός ουδέποτε συζήτησε ή αποδέχτηκε συζήτηση για θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες και κυριαρχικά θέματα της χώρας» υπογραμμίζουν.

«Ας μην ανησυχεί, συνεπώς, η αξιωματική αντιπολίτευση. Η εξωτερική πολιτική βρίσκεται σε ασφαλή χέρια» καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ