Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔιοργανώσεις UEFA: Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στη νέα εποχή του ευρωπαϊκού...

Διοργανώσεις UEFA: Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στη νέα εποχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Η…αντιτουριστική εικόνα των κληρώσεων της νέας εποχής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τις γεμάτες κάρτες από τις συντομογραφίες των ομάδων που δεν σου επιτρέπουν αρχικά να προχωρήσεις σε ασφαλές συμπέρασμα, δεν αναιρεί τη νέα καλύτερη πραγματικότητα η οποία θα φανεί στους αγωνιστικούς χώρους. Ανταγωνισμός στο έπακρο, αγώνες καθοριστικοί έως την τελευταία αγωνιστική και κίνητρο ακόμη μεγαλύτερο καθώς και τα χρήματα για τις ομάδες αυξάνονται.

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να ανέβει στην ευρωπαϊκή κατάταξη ακόμη πιο ψηλά και από τη 15η θέση. Η συμμετοχή του θριαμβευτή στο Conference League Ολυμπιακού εφέτος στο Europa, όπως και η παρουσία του ΠΑΟΚ, αλλά και του Παναθηναϊκού με την εντυπωσιακή πρόκριση κόντρα στη Λανς, που τον φέρνει στη League phase του Conference, δίνουν περισσότερα περιθώρια για μία νέα αξιόλογη πορεία της χώρας μας.

Ο κάτοχος του Conference League απέφυγε τα μεγαθήρια, παίρνοντας καλούς αντιπάλους από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.

Από το πρώτο γκρουπ οι “ερυθρόλευκοι” θα υποδεχτούν τη Ρέιντζερς και θα φιλοξενηθούν από την Πόρτο, στην επιστροφή του Νταβίντ Κάρμο στο Ντραγκάο. Από το δεύτερο γκρουπ οι πειραιώτες θα κοντραριστούν με Μπράγκα και Λιόν. Προπονητής στην πορτογαλική ομάδα ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ενώ οι Γάλλοι ξυπνούν αναμνήσεις από παλαιότερες μονομαχίες.

Από το τρίτο γκρουπ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Καραμπάγκ και θα ταξιδέψει στη Σουηδία για το ματς με τη Μάλμε, η οποία άφησε εκτός Champions League τον ΠΑΟΚ. Από το τέταρτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε την Τβέντε (εντός) και τη Στεάουα Βουκουρεστίου (εκτός).

Ρέιντζερς (εντός)
Πόρτο (εκτός)
Μπράγκα (εντός)
Λιόν (εκτός)
Καραμπάγκ (εντός)
Μαλμε (εκτός)
Τβέντε (εντός)
Στεάουα (εκτός)

Η κληρωτίδα έστειλε δύσκολο γκρουπ ομάδων στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ αφού από το πρώτο πήρε τη Σλάβια Πράγας (εντός) και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός), από το 2ο Φερεντσβάρος (εντός) και Ρεάλ Σοσιεδάδ (εκτός), από το 3ο Πλζεν (εντός) και Γαλατάσαραϊ (εκτός), ενώ από το 4ο Στεάουα Βουκουρεστίου (εντός) και Ρίγας (εκτός).

Με το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League, Τσέλσι, υπολογίσιμες ομάδες όπως η Ντινάμο Μινσκ και η Ελσίνκι αλλά και άλλες που θεωρητικά είναι βατές, όπως οι Νιού ΣεντςΜπόρατς Μπάνια Λούκα και Τζουργκάρντεν θα κληθεί να παίξει ο Παναθηναϊκός.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ