Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΔιμερής συνεκπαίδευση Ελλάδας–ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Διμερής συνεκπαίδευση Ελλάδας–ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Διμερής συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία έλαβε χώρα από τις 20 έως τις 30 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στη συνεκπαίδευση από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, ενώ από αμερικανικής πλευράς προσωπικό και μέσα Κινητής Εκπαιδευτικής Ομάδας (ΚΕΟ) του 160 Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού Ειδικών Επιχειρήσεων (160 Special Operations Aviation Regiment – SOAR) των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Η δραστηριότητα, συνεχίζει η ανακοίνωση, αφορούσε σε αντικείμενα σχεδίασης και διεξαγωγής αεροπορικών ειδικών επιχειρήσεων και έλαβε χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ΜΑΕΕ, ενόψει της επικείμενης επιχειρησιακής της αξιολόγησης από την Συμμαχική Διοίκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (AlliedSpecial Operations Forces Command – ASOFCOM) του ΝΑΤΟ, εντός του Ιουνίου 2024.

Παράλληλα, η συνεκπαίδευση λειτούργησε προπαρασκευαστικά, όσον αφορά τις ενέργειες ένταξης στην ΜΑΕΕ των νέων ελικοπτέρων UH-60M, των οποίων η παραλαβή επίκειται.

Η δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο, καταλήγει η ανακοίνωση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ