Δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού σχηματίστηκε εις βάρος γιατρού στο Ασκληπιείο της Βούλας, ο οποίος φέρεται να ήταν σε συνεννόηση με ασθενείς για εικονικούς εμβολιασμούς
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έγινε την Κυριακή, όταν ο γιατρός συνόδευσε πέντε γνωστά του πρόσωπα στο Ασκληπιείο της Βούλας για εμβολιασμό. Όμως στην πραγματικότητα ήθελαν μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μετακινούνται ελευθέρα! Εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται τη ζημιά που θα είχε γίνει στην εμβολιαστική εκστρατεία εάν αυτά τα άτομα τελικά είχαν πάρει το πιστοποιητικό, χωρίς να εμβολιαστούν και αργότερα νοσούσαν με κορωνοϊό και χρειάζονταν να διασωληνωθούν ή είχαν μοιραία αποτελέσματα. Τότε όλοι θα έλεγαν ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν, η εμπιστοσύνη των πολιτών θα κλονίζονταν για άλλη μια φορά και οι επιστήμονες θα ήταν στη εξαιρετικά δύσκολη θέση να αποδείξουν ότι δεν είναι …ελέφαντες!
Τι λέει η αστυνομία
Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες ο γιατρός μαζί με τα άτομα που συνόδευε μπήκε στον ειδικό χώρο εμβολιασμού και ζήτησε από τη νοσοκόμα που είχε βάρδια να φύγει για να τους κάνει ο ίδιος το εμβόλιο.
Η νοσηλεύτρια όμως τον είδε και όπως κατήγγειλε στη διοίκηση, ο γιατρός αντί να τους εμβολιάσει, πέταγε τα εμβόλια στα σκουπίδια. Η νοσοκόμα όταν διαπίστωσε ότι δεν εμβολίαζε αλλά είχε πετάξει τα υλικά στα σκουπίδια, ζήτησε εξηγήσεις και τότε εκείνος εξαφανίστηκε μαζί με την παρέα του.
Παρά τις αναζητήσεις, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ο γιατρός δεν κατάφερε να εντοπιστεί και να συλληφθεί ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 50χρονο ειδικευόμενο ορθοπεδικό του νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας. Ήδη ξεκίνησε ΕΔΕ και έγινε αναφορά και στην αστυνομία η οποία εξετάζει και τις ποινικές ευθύνες.
Οι συγκεκριμένοι πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν, δεν πήραν κανένα πιστοποιητικό. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από την πρώτη στιγμή.
O γιατρός, που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, πλέον κατηγορείται για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωση και υπεξαίρεσης υγειονομικού υλικού.
«Θα εμβολίαζε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο άνδρες και τρεις γυναίκες. Όπως με ενημέρωσαν, πήγε να κάνει το εμβόλιο στο πρώτο άτομο και πέταξε το υγρό στο πάτωμα. Στη συνέχεια η νοσηλεύτρια που είδε το περιστατικό πήγε και το κατήγγειλε αμέσως στον προϊστάμενο της» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και συνεχίζοντας συμπληρώνει: «Οι άλλοι τέσσερις δεν έκαναν το εμβόλιο. Είχαν συνεννοηθεί με το γιατρό να πάρουν το πιστοποιητικό, χωρίς να εμβολιαστούν. Φεύγοντας από το νοσοκομείο ο συγκεκριμένος γιατρός πήρε και δύο φιαλίδια με εμβόλια. Του συγκεκριμένου γιατρού δεν πρόκειται να του ανανεωθεί η παράταση της ειδίκευσης του. Είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που δεν συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας».