Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΔιευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα η ισπανική αεροπορική εταιρεία Volotea

Διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα η ισπανική αεροπορική εταιρεία Volotea

Διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea, καθώς μετά από δύο χρόνια που είχε περιορίσει τα δρομολόγιά της λόγω της πανδημίας, επιστρέφει και στα 14 ελληνικά αεροδρόμια,

Η Volotea η οποία απασχολεί στην Αθήνα περισσότερους από 70 εργαζόμενους, ανακοίνωσε πως το 2022 προσφέρει περισσότερες από 560.000 θέσεις (έναντι 182.000 το 2021 και 518.000 το 2019) στα 14 δρομολόγιά της από / προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που ξεκινούν από τις 2 Απριλίου.

Η εταιρεία για πρώτη φορά θα συνδέσει απευθείας την Ελλάδα με την Ισπανία, ξεκινώντας το δρομολόγιο Αθήνα-Μπιλμπάο δύο φορές την εβδομάδα, με την πρώτη πτήση να έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου. Την ίδια ημερομηνία ξεκινάνε κι άλλα τρία δρομολόγια από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και συγκεκριμένα συνδέονται οι προορισμοί: Αθήνα – Νάντη και Αθήνα – Τορίνο από 30 Μαΐου, ενώ από τις 31 Μαΐου προστίθεται και το Αθήνα – Μπορντώ. Οι πτήσεις θα είναι διαθέσιμες δύο φορές την εβδομάδα.

Σημειώνεται πως η Volotea πετά εδώ και εφτά χρόνια στην Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει μια σημαντική σχέση με το αεροπορικό έργο της χώρας, ενώ φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η χώρα μας θα έχει μια καλή τουριστική σεζόν.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ελληνικά αεροδρόμια, που θα εξυπηρετεί η Volotea, αυτά βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και συγκεκριμένα Ηράκλειο, Μύκονο, Καλαμάτα, Σαντορίνη και Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια που θα εξυπηρετεί είναι τα εξής: Ηράκλειο-Νάντη, Μύκονος-Νάντη, Καλαμάτα-Βενετία, Σαντορίνη-Τορίνο και Ζάκυνθος-Νάντη.

Όπως τόνισε η κ. Βαλέρια Ρεμπάστι, Country Manager της Volotea για την Ιταλία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προς το παρόν η εταιρεία δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες, καθώς δεν πραγματοποιεί πτήσεις προς την Ρωσία. Όσον αφορά τις προσδοκίες που έχουν για τις φετινές κρατήσεις, η ίδια τόνισε ότι μετά την πανδημία, είναι σύνηθες το φαινόμενο, οι τουρίστες να κλείνουν τα εισιτήριά τους κοντά στις ημερομηνίες που θέλουν να ταξιδέψουν, όταν παλαιότερα οι κρατήσεις γινόντουσαν από την αρχή της σεζόν.

Ποια είναι η Volotea

H Volotea ιδρύθηκε το 2011 από τους Carlos Muñoz και Lázaro Ros – οι οποίοι είχαν στο παρελθόν ιδρύσει τη Vueling- και είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες εταιρείες στην Ευρώπη, αυξάνοντας σε ετήσια βάση το στόλο, καθώς και τον αριθμό των δρομολογίων και των αεροπορικών θέσεων που προσφέρει. Από το ξεκίνημά της έως σήμερα η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 35 εκατ. επιβάτες σε όλη την Ευρώπη.

Η Volotea έχει βάσεις σε 17 ευρωπαϊκές πόλεις μεσαίου μεγέθους: Αστούριας, Αθήνα, Μπιλμπάο, Μπορντό, Κάλιαρι, Γένοβα, Αμβούργο, Λυόν, Μασσαλία, Νάντη, Νάπολη, Όλμπια, Παλέρμο, Στρασβούργο, Τουλούζη, Βενετία και Βερόνα. Εξυπηρετεί περισσότερες από 100 πόλεις σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αλγερίας η οποία εντάχθηκε από το Σεπτέμβριο του 2021 στο πτητικό πρόγραμμα με πτήσεις από τη Γαλλία. Η Volotea απασχολεί περισσότερους από 1.350 εργαζομένους σε όλη την Ευρώπη. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ