Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔιαφωνία Πλεύρη- Φίλη για το θέμα των πλειστηριασμών

Διαφωνία Πλεύρη- Φίλη για το θέμα των πλειστηριασμών

Για το θέμα των πλειστηριασμών μετά την απόφαση του Αρειου Πάγου που δίνει το «πράσινο φως» στα funds μίλησαν στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Αρχικά, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι ο νόμος στον οποίο βασίστηκε ο Άρειος Πάγος ήταν από το 2015 και ήταν νόμος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επέτρεψε στα funds να διαχειρίζεται «κόκκινα δάνεια» και πρόσθεσε ότι ο Άρειος Πάγος στην απόφαση του λέει ότι αυτός ο νόμος είναι σωστός.

«Αυτό που κάναμε είναι να δώσουμε την δυνατότητα του εξωδικαστικού μηχανισμού. Όποιος μπει σε αυτή την διαδικασία δεν κινδυνεύει από πλειστηριασμό», τόνισε ο κ. Πλεύρης και σημείωσε ότι η «πρώτη κατοικία πρέπει να προστατεύεται όταν υπάρχει αδυναμία πληρωμής, όχι a priori. Παράλληλα, ανέφερε ότι «αν γινόταν «κούρεμα» σε δάνεια την επόμενη ημέρα όλοι οι συνεπείς δανειολήπτες δεν θα είχαν κανένα λόγο να πληρώσουν το δάνειό τους».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι η απόφαση του Άρειου Πάγου στηρίζεται σε νόμο του 2003 και όχι του 2015 και τόνισε ότι αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, είναι να υπάρξει πρόταση νομοθετικού περιεχομένου.

Όπως είπε σε περίπου 45.000 αιτήσεις εξωδικαστικού μηχανισμού μόνο λίγες χιλιάδες προχώρησαν, ενώ πρόσθεσε ότι τα funds δεν πληρώνουν φόρο από τα κέρδη που έχουν. «Μιλάμε για κέρδη 50 δις σε μια 5ετία», ανέφερε ο κ. Φίλης. Ακόμα σημείωσε ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ