Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔημοσκόπηση ALCO: Άνοδος ΝΔ, ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Άνοδος ΝΔ, ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ

Ενισχυμένο από την διαδικασία εκλογής ηγεσίας βγήκε το ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στο 6,5% στην πρόθεση ψήφου. 

Μάλιστα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 57% εκτιμούν ότι τυχόν υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη θα οδηγούσε σε επανεκλογή του – πράγμα που δείχνει το μέγεθος του αδιεξόδου στο κόμμα. 

Η Alco καταγράφει τον παλμό των πολιτικών εξελίξεων σε γκάλοπ για λογαριασμό του Alpha, με το 49% των ερωτηθέντων να λένε ότι δεν πιστεύουν πως κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25%, ενισχυμένη κατά 1,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της ALCO. Δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν δύο μονάδες ψηλότερα, καθώς ανεβαίνει από το 15,3% στο 13,2%.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με υποχώρηση σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση, στο 9,3% από 9,9% και το ΚΚΕ ενισχύεται με 8,6% από 7,7%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα, πέφτοντας από το 9,1% στο 6,5%. Το 3,9% (από 3,8%) συγκεντρώνει η Νίκη, σταθερή στο 3,3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ η Φωνή Λογικής ανεβαίνει από το 3,4% στο 4,1%.

Τα κόμματα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας- Ελληνική Λύση, Φωνή Λογικής και Νίκη- βρίσκονται αθροιστικά στο 17,3%.

Ερωτηθείς για το πότε στο παρελθόν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 6,5%, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, επεσήμανε ότι αυτό συνέβαινε την περίοδο 2010-2011. Παράλληλα επεσήμανε ότι το 15,3% στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ είναι το υψηλότερο ποσοστό του κόμματος που έχει καταγράψει η εταιρεία από εκείνη την εποχή.

Το 49% απαντά «κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης

Στην ερώτηση ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, το 49% απαντά «κανένα».

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21%, έχοντας ενισχυθεί κατά επτά μονάδες από τον Σεπτέμβριο σε αυτό το ερώτημα. Στο 5% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, πίσω από την Ελληνική Λύση (6%).

Το 53% δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από την απόδοση της κυβέρνησης, το 53% απαντούν «καθόλου», ποσοστό που είναι κατά δύο μονάδες ψηλότερο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο. Το 27% απαντούν λίγο και το 19% πολύ/ αρκετά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ