Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΔημοκρατία ή Μητσοτάκης;

Δημοκρατία ή Μητσοτάκης;

Στην πολιτική και στην ζωή δεν είναι κακό να βάζεις διλλήματα. Το κακό είναι τα διλλήματα που βάζεις να μην ακουμπούν στην κοινωνία. Και φοβούμαι για τον κ. Τσίπρα, δεν είμαστε στην εποχή που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει δεν είχε πεί, ελάχιστη σημασία έχει ιστορικά το περιβόητο Καραμανλής ή τανκς.

Διότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει όσο και αν θέλει να μην το παραδεχτεί ότι σήμερα η δημοκρατία μας δεν έχει καμία σχέση με τη Χούντα. Ούτε απειλείται από τον Μητσοτάκη. Τέτοιου είδους διλλήματα όταν δεν απευθύνονται στην κοινωνία, γυρίζουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους.

Έγιναν λάθη στο θέμα των υποκλοπών; Ασφαλώς ναι. Έγιναν λάθη στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης; Ασφαλώς ναι; Απειλείται η δημοκρατία μας, από μια χούντα Μητσοτάκη; Ασφαλώς και όχι.

Για αυτό και πραγματικά απορώ γιατί ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιλέγει ένα σύνθημα που στην πράξη ούτε ο ίδιος το πιστεύει. Καταλαβαίνω και ερμηνεύεται και ψυχολογικά, ότι σε κάθε δύσκολη στιγμή, ο καθένας επιστρέφει σε αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Και σίγουρα αυτό που γνωρίζει καλύτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πορεύεται και να διαχειρίζεται την πολιτική σε συνθήκες μη κανονικότητας.

Για αυτό και όταν δεν υπάρχει αυτή η κανονικότητα, φροντίζει να δημιουργεί συνθήκες που τον…βολεύουν στο να γίνουν όλα μπάχαλο και ότι γίνει.

Σίγουρα με αυτήν την τακτική δεν απευθύνεται σε αυτόν τον περιβόητο μεσαίο χώρο. Το αντίθετο διώχνει αυτόν τον χώρο, που απεχθάνεται ότι απειλεί την σταθερότητα. Τότε γιατί το επέλεξε; Διότι πιστεύει ή τον έχουν πείσει να πιστεύει, ότι ο χώρος αυτός δεν τον εμπιστεύεται. Αρα προσπαθεί να κερδίσει από τα Αριστερά του. Να κλέψει με την καλή έννοια τον Βαρουφάκη και ότι παλιό ΠΑΣΟΚ έχει μείνει στο ΠΑΣΟΚ. Κυρίως όμως να απευθυνθεί σε ένα τμήμα των νέων ανθρώπων που πιστεύουν ότι μόνο εάν η κατάσταση γίνει….μπάχαλο ίσως κάτι να αλλάξει.

Δεν ξέρω εάν του βγουν τα σχέδια του. Το ερώτημα είναι για μένα τι θα γίνει εάν δεν του βγουν. Αν στις εκλογές ηττηθεί και πάλι; Ποια θα είναι η επόμενη μέρα, όταν έχει ταυτίσει ένα κομμάτι του ελληνικού λαού που ψηφίζει Μητσοτάκη ως αντιδημοκρατικούς πολίτες. Πως θα διαχειριστεί ένα αποτέλεσμα της κάλπης που θα έχει βγάλει Μητσοτάκη. Σε αυτό θα ήθελα να ξέρω την απάντηση…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ