Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΔΕΠΑ Εμπορίας: Σε συνεργασία με τους ιδιώτες παρόχους οι μειώσεις στο φυσικό...

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Σε συνεργασία με τους ιδιώτες παρόχους οι μειώσεις στο φυσικό αέριο


Η οριστικοποίηση των όρων, της διαδικασίας, αλλά και του μηχανισμού πιστοποίησης ώστε να εξασφαλιστεί ότι η έκπτωση θα φτάσει στους τελικούς οικιακούς καταναλωτές, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με όλους τους ιδιώτες Παρόχους σημειώνει η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξειδικεύοντας τα όσα ανέφερε νωρίτερα για τη στήριξη των νοικοκυριών ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Όπως τονίζεται η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υψωθεί τείχος προστασίας για τους οικιακούς καταναλωτές από τις διεθνείς ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας.  Για 30 και πλέον χρόνια η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει σταθερά την ενεργειακή οικονομία της χώρας. Αυτό συνεχίζει να κάνει και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία του ενεργειακού κλάδου, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εκπονήσουμε σχέδιο με το οποίο θα απορροφήσουμε κατ΄ ελάχιστον το 15% των ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο, στηρίζοντας έμπρακτα τα νοικοκυριά της χώρας μας.

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό αλλά και βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία. Αποστολή της ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι να την προσφέρει με οικονομία και ασφάλεια σε όλους τους Έλληνες» σημειώνει η εταιρία και προσθέτει ότι « Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, χάρη στον νέο επιχειρησιακό της σχεδιασμό, που την καθιστά μια σύγχρονη, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας, έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει προς όφελος των οικιακών καταναλωτών, ένα σημαντικό ποσοστό της αύξησης στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου.» Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω συγκυρίας με τη βελτίωση φέτος της αγοράς ενέργειας η ΔΕΠΑ Εμπορίας καταγράφει ιδιαίτερα θετική πορεία. Ήδη βέβαια  η  ΔΕΠΑ Εμπορίας από πέρυσι είχε μια σημαντικά θετική πορεία αλλά και γεμάτο Ταμείο. Έτσι έκλεισε τη χρήση 2020 με κύκλο εργασιών 550 εκατ. ευρώ, λειτουργικό αποτέλεσμα 37,7 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 43,15 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 39,6 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία είχε στο τέλος του 2020 ταμειακά διαθέσιμα 240 εκατ. ευρώ με μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις μόλις 34,3 εκατ. ευρώ και λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 324 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο του 2020 «τρέχει» διεθνή διαγωνιστική διαδικασία το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση ως του 100% της ΔΕΠΑ Εμπορίας (σ.σ. το 65% ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ και το 35% από την ΕΛΠΕ).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ