Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΔεκατρείς θέσεις ακόμη ανοικτές για το Μουντιάλ στο Κατάρ

Δεκατρείς θέσεις ακόμη ανοικτές για το Μουντιάλ στο Κατάρ

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν μπει στην τελική ευθεία. Οι 19 χώρες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στο Κατάρ περιμένουν ακόμη 13. Στην Ευρώπη, η οποία δίνει συνολικά 13 εισιτήρια, έχουν ήδη προκριθεί, ως πρώτες στους ομίλους τους, οι: Σερβία, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Κροατία και Αγγλία, ενώ ακόμη τρεις θα προκύψουν από τα μπαράζ, στα οποία προκρίθηκαν οι δέκα δεύτεροι των ομίλων, αλλά και από το Nations League.

Έως τώρα έχουν σχηματιστεί δύο ζευγάρια τελικών. Η Πολωνία θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία και η Πορτογαλία τη Βόρεια Μακεδονία. Η Ουαλία προκρίθηκε επίσης, ωστόσο περιμένει να δει ποια θα είναι η τύχη του Σκωτία – Ουκρανία, μετά και την εισβολή της Ρωσίας.

Μία αγωνιστική απομένει για το τέλος των προκριματικών στη Νότια Αμερική. Η πρώτη τετράδα, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κατάρ, έχει ήδη “κλειδώσει” από τις Βραζιλία, Αργεντινή, Εκουαδόρ και Ουρουγουάη. Από εκεί και πέρα θα γίνει μάχη για την πέμπτη θέση που οδηγεί σε μπαράζ, με τον νικητή του τέταρου γύρου από την ζώνη της Ασίας. Τρεις είναι οι ομάδες που θα παλέψουν, το Περού, η Κολομβία και η Χιλή.

Από την ζώνη της Αφρικής θα προκύψουν πέντε εισιτήρια. Ο τρίτος και τελευταίος γύρος είναι που θα καθορίσει τις ομάδες που θα προκριθούν.

Από τη ζώνη της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής το πάνω χέρι για την πρώτη τριάδα έχουν ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και το Μεξικό. Από κοντά βρίσκονται Κόστα Ρίκα και Παναμάς.

Στην Ασία οι 12 ομάδες που προκρίθηκαν από τον δεύτερο όμιλο έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των έξι. Οι δύο πρώτοι από τον κάθε όμιλο προκρίνονται και από τον Α είναι η Νότια Κορέα και το Ιράν και από τον Β η Ιαπωνία και η Σαουδική Αραβία.

Οι τρίτοι από κάθε όμιλο θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα μπαράζ μεταξύ τους, με το νικητή να αντιμετωπίζει στη συνέχεια τον πέμπτο των προκριματικών της ζώνης της Νότιας Αμερικής.

Για την Ωκεανία τέσσερις ομάδες προκρίθηκαν στο μίνι τουρνουά που θα γίνει στο Κατάρ. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο της ζώνης της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ