don't even ask

don't even ask

spot_img

ΔΕΗ-διόρθωση, Εθνική για επενδυτική βαθμίδα, Eurobank για ΜμΕπιχειρήσεις, ΤΙΤΑΝ-ΕΛΠΕ αποτελέσματα, η ΑΜΚ της Attica, η Μύκονος του Κωστάκη και το μεροκάματο του lobbying

*By the book, η χθεσινή διόρθωση για τη μετοχή της ΔΕΗ. Ημέρα, που ανακοινώθηκε και η κατανομή των νέων μετοχών, που αναλογούν σε κάθε εγγραφή.

*Ωστόσο θα εστιάσω στην αποστροφή του President Biden, πως Reversing rising inflation “top priority” for me. Για να επιστρατεύεται ο πλανητάρχης, να μιλήσει για τον πληθωρισμό, μάλλον αρνητικά είναι τα επερχόμενα. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά με ανησύχησε η χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου.

*Στα δικά μας, και πάλι: Εθνική συστράτευση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ζητά ο Φωκίων Καραβίας. Δείκτη NPEs χαμηλότερο του 7,5% ανακοινώνει η Eurobank, και δέσμευση για χρηματοδότηση όλων των βιώσιμων business plan. To σημαντικότερο, ωστόσο κατά την γνώμη μου η ενεργοποίηση δανειακού προγράμματος για ΜμΕπιχειρήσεις με σταθερό επιτόκιο. Κρατήστε το ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ, γιατί κάποια στιγμή-όχι και πολύ μακριά- θα μας χρειαστεί.

*ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πρόσκληση στους ομολογιούχους για τροποποίηση των όρων- στις 22/11 η γενική συνέλευση. Ωραία, τώρα που κόπασαν τα… παραμύθια με τους… δράκους, ας αφήσουν τους ανθρώπους να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κινήσεις.

*ΤΙΤΑΝ, πριν την έναρξη, Ελληνικά Πετρέλαια μετά την συνεδρίαση, ανακοινώνουν το τρίτο τρίμηνο. Ημέρα ΟΤΕ η αυριανή.

*Βλέπω, ΤΜΕΔΕ και Ellington να καλύπτουν το 30% με 35% δηλαδή 70 με 80 εκατ. ευρώ της αμκ της Attica Bank- καθώς το ΤΧΣ κάνει λίγο πίσω προκειμένου να συμμετάσχει το fund. O ε-ΕΦΚΑ θα ασκήσει το σύνολο των δικαιωμάτων προτίμησης (10,3%) όπως και το ΤΜΕΔΕ (για το 14,7%). Περισσότερα για τον ρόλο του Ellington και τους όρους που θέτει (και ) για τα “διοικητικά” θα σας έχω αύριο.

*Για να δούμε, σήμερα το βράδυ τι θα ανακοινώσει η Morgan Stanley. Η είσοδος της ΔΕΗ έχει προεξοφληθεί, τα bets “παίζουν” αρκετά και για Εθνική (είσοδος), Jumbo (παραμονή). Κοντός ψαλμός.

*Autohellas: Αύξηση 251% στα κέρδη (μτφ) στο 9μηνο. Ήμουν σίγουρος, πως δεν θα με διέψευδε ο Ευτύχης Βασιλάκης

*…και διόλου θεωρητικό το ερώτημα, έχετε κάνει τον κόπο να μπείτε στο site της Animawings (animawings.com) να δείτε ποιους προορισμούς έχει στο πρόγραμμα της για το 2022; Στα υπόψη, καθώς το 51% του μ.κ της ρουμανικής αεροπορικής ανήκει στην Aegean.     

*Ελεγχόμενο ρίσκο, με την πολιτική της διαχείρισης ξενοδοχειακών συγκροτημάτων επιλέγει ο Κωστάκης Λοΐζου, καθότι με την πανδημία η κρουαζιέρα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Στη Celestyal πούλησε  το “Experience” με λογιστικό κέρδος 3,6 εκ. δολάρια που είχε αγοράσει από την Costa, αλλά όπως φαίνεται -εάν όλα πάνε καλά με τον κορωνοϊό- το 2022 θα είναι μια καλή χρονιά, καθώς πολλοί Γάλλοι και όχι μόνον… ορέγονται τις ελληνικές θάλασσες. Για το λόγο αυτό η Celestyal Cruises είναι αυτό τον καιρό σε τροχιά… υψηλών προσδοκιών. Στον ξενοδοχειακό τομέα λοιπόν ο Κωστάκης Λοΐζου, πρόεδρος της Louis PLC, ανέλαβε τη διαχείριση, με μακροχρόνια ενοικίαση του πεντάστερου “Once in Mykonos” στον Ορνό, που μπαίνει σε λειτουργία από τον ερχόμενο Μάιο, ενώ αναβαθμίζει το “Theoxenia” στη Χώρα. Διατηρεί με μακροχρόνια μίσθωση βεβαίως και το “Asterion Suites and Spa” στα Χανιά με 67 σουίτες. Η Louis διαθέτει επίσης 17 ξενοδοχειακές μονάδες στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων το θρυλικό, για το πολιτικό του λόμπι, Hilton (Landmark Nicosia σήμερα) στην Εθνάρχου Μακαρίου.

*Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Πεκίνο και Ουάσιγκτον σε κοινό ανακοινωθέν από τη Γλασκώβη δεσμεύονται να δουλέψουν από κοινού για την επίτευξη του στόχου του 1,5C. Προκαλεί εντύπωση γιατί η Κίνα είχε αρνηθεί την προηγούμενη εβδομάδα να συναινέσει στην μείωση του μεθανίου στο φυσικό αέριο. Εν πάσει περιπτώσει, χρειάζεται πολύ δουλειά να επιτευχθεί η μείωση των ρυπογόνων μορφών ενέργειας, αλλά αφού οι δύο άσπονδοι φίλοι λένε ότι δεσμεύονται, ας μην κάνουμε δίκη προθέσεων. Μένει τώρα να δούμε τι θα κάνει η Μόσχα, η οποία έχει την μπαγκέτα του φυσικού αερίου και ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος για την Ευρώπη. Κυρίως αναμένουμε ομαλοποίηση της αγοράς ενέργειας παγκοσμίως, τόσο χρηματιστηριακά, όσο και σε επίπεδο κατανάλωσης. Υψηλές προσδοκίες θα πείτε. Οψόμεθα.

*Βγαίνει… μεροκάματο από τις δεύτερες δουλειές που κάνουν οι Βρετανοί βουλευτές. Μετά από τις αποκαλύψεις για ένα βουλευτή των συντηρητικών, τον Owen Paterson, που κάλυψε τελικά ο Μπόρις, ότι έσπασε τους κανόνες του lobbying, το τηλεοπτικό δίκτυο ITV News έψαξε το πόθεν έσχες, εκεί υπάρχει κανονικό πόθεν, των διπλοθεσιτών βουλευτών και βρήκε πως συνολικά κερδίζουν πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης 9,2 εκατ.στερλίνες. Τη μερίδα του λέοντος την έχουν, προφανώς αυτοί που επηρεάζουν αποφάσεις πλειοψηφικά, οι συντηρητικοί δηλαδή, με 8,2 εκατομμύρια, ενώ ψίχουλα μοιράζονται οι Εργατικοί (600 χιλιάδες) και 300 χιλιάδες βουλευτές των άλλων κομμάτων.

*Δεν βλέπω να γίνονται debate(s) εκεί στο Κίνημα. Δυστοκία, δυστοκία μεγάλη. Άλλα μέτρα και σταθμά επιλέγουν τα επιτελεία των επιτελείων και συνισταμένη πουθενά. Ο χρόνος λίγος, οι υποψήφιοι πολλοί, η τεχνική μέθοδος των τηλεμαχιών ζητούμενο, κάποιοι μπήκαν στους κούρσα αργά και δεν προλαβαίνουν τις ημερομηνίες για την εκστρατεία τους. Όλα του γάμου δύσκολα. Με δύο λόγια για να παραφράσουν τον πόλεμο των έξι ημερών, θα λέγαμε ο πόλεμος των έξι επίδοξων ηγετών. Μακάρι να τα βρουν και να τους δούμε στους δέκτες μας, αλλά…

*Εξαιρετικό το ρεπορτάζ του Γιώργου Αλεξάκη στο finup για την αγορά ενέργειας, με τίτλο: “Οι προτάσεις της MYTILINEOS, η σχέση με τη ΔΕΗ και ο ρόλος της ΡΑΕ”. Μία προσεκτική ανάγνωση δίνει αρκετές απαντήσεις.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask