Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΔίκη Πισπιρίγκου: "Τα ευρήματα παραπέμπουν σε θάνατο της Μαλένας από ασφυξία" κατέθεσε...

Δίκη Πισπιρίγκου: “Τα ευρήματα παραπέμπουν σε θάνατο της Μαλένας από ασφυξία” κατέθεσε ο παθολογοανατόμος

Ευρήματα που παραπέμπουν σε ασφυξία της Μαλένας Δασκαλάκη εντόπισε στην ιστολογική επανεκτίμηση που έκανε ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος κατέθεσε στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του ΜΟΔ, για τον θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Ο μάρτυρας διενήργησε ιστολογικές εξετάσεις, στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής αναφοράς που παρέδωσαν στις δικαστικές αρχές για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και Νίκος Καλόγρηας.

Σύμφωνα με τον παθολογοανατόμο, όλα τα ευρήματα οδηγούν σε ασφυξία που υπέστη η Μαλένα, ο θάνατος της οποίας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά. «Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί γενικά. Προϋποθέτει κάποια χρονιότητα. Ακόμα και η κεραυνοβόλος, θέλει κάποιο χρόνο και κάποια συμπτώματα» ανέφερε ο μάρτυρας, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας, κλινική και εργαστηριακή, στην Μαλένα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ