Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΔίκη Λιγνάδη -Καταθέτει σήμερα ένα από τα θύματα

Δίκη Λιγνάδη -Καταθέτει σήμερα ένα από τα θύματα

Σήμερα το πρωί πρόκειται να συνεχιστεί ενώπιον του ΜΟΔ η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου και διακόπηκε στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης του καλλιτέχνη, Αλέξη Κούγια.

Το δικαστήριο αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου ζητώντας από τον μέχρι πριν λίγο καιρό επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου να δηλώσει την θέση του έναντι σε όσα του καταλογίζονται για τέσσερις βιασμούς σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, και ενός ενήλικα άνδρα.

Σήμερα εκτός απροόπτου θα καταθέσει ο 26χρονος αιγυπτιακής καταγωγής και νυν κάτοικος εξωτερικού.

Πρόκειται για ένα εκ των μηνυτών σε βάρος του κατηγορούμενου, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από το σκηνοθέτη το 2010. Σύμφωνα με τα όσα έχει υποστηρίξει, όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών ο κατηγορούμενος τον προσέγγισε σε μία πλατεία και εκμεταλλευόμενος το ενδιαφέρον του για το θέατρο τον έπεισε λίγες ημέρες μετά την γνωριμία τους, να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο, όπου και τον βίασε.

Ο καλλιτέχνης από την πρώτη στιγμή αρνείται όλες τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, οι οποίες οδήγησαν στην σύλληψη και προσωρινή του κράτηση πριν έναν χρόνο, ισχυριζόμενος πως όλη η υπόθεση είναι κατασκευασμένη και σχετίζεται με την αντιπαράθεση που έχει επί σειρά ετών με την Διοίκηση του Σωματείου Ηθοποιών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ